Το VAR αυξάνει τη δυσπιστία στο ελληνικό πρωτάθλημα

Απόψεις
Το VAR αυξάνει τη δυσπιστία στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο «θύμα» ο Παναθηναϊκός που είδε κανονικό γκολ να μην μετράει με τη χρήση του…

Η ελληνική ιστορία του VAR στο ποδόσφαιρο, έχει πάψει πλέον να λογίζεται ως πλημμέλημα στην απόδοση του έργου, καθώς έχει εξελιχτεί ως μέγιστο μειονέκτημα απονομής της ορθής υπόδειξης των φάσεων. Γίνεται παραστατικά ολοφάνερο ότι η λειτουργία του από την ΚΕΔ γίνεται αλά καρτ, στη ροή της επιλεκτικής διαιτησίας στο πρωτάθλημα.

Το δυστύχημα είναι ότι το πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός με χρήματα του δημοσίου και περισσότερο ακριβά από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διερευνήσει.

Στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, έγιναν πράγματα και θάματα, και στο γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε, αφού είναι καθαρό καθώς ο  Ζαχίντ, μετά από πάσα του Γιόχανσον και κόντρα της μπάλας στον Κολοβό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ. Λανθασμένη υπόδειξη του Σκουλά στον Κομίνη να το ακυρώσει, ενώ ο Κολοβός καλύπτεται.

Στο γκολ της Ξάνθης που κόπηκε ως οφσάιντ ο Φοσέ (90’+4′), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Κομίνη στην επικοινωνία του με τον Σκουλά. Ο VARίστας θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση, ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ και διαμορφώθηκε το 0-1.

Το VAR υποτίθεται ότι μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου για να μετριάσει τα λάθη και τις αμφισβητήσεις, όμως η ελληνική εμπειρία, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη δυσπιστία. Το γεγονός ότι δεν έχουν μπει τεχνολογίες γραμμής είναι σκανδαλώδες και ίσως ο Σκουλάς να παρασύρθηκε στην λάθος απόφασή του από αυτό.

Η αύξηση της (νέας) δυσπιστίας, δεν έχει να κάνει με το VAR ως σύστημα τεχνολογίας, αλλά με τη χρήση του...

Δείτε τις  φάσεις εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News