Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ξεκαθαρίζει για το VAR

Ποδόσφαιρο
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ξεκαθαρίζει για το VAR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα…»

Το VAR από το Σάββατο που μας πέρασε μπήκε για τα καλά στη ζωή μας αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Super League. Φυσικά, δεν κύλησαν όλα ομαλά αφού υπήρξαν παράπονα για τη λάθος χρήση του.

Για αυτό το λόγο από το Υφυπουργείο αθλητισμού ξεκαθάριζαν πως η σωστή λειτουργία του VAR αφορά αποκλειστικά τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Χαρακτηριστικά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού τόνιζαν: "Η Πολιτεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι' αυτό οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ. Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο "εργαλείο", προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη. Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News