Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Αυγενάκης προς ΕΠΟ: «Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία»

Δυσαρέσκεια του Υφυπουργού Αθλητισμού και επικοινωνία με Γραμμένο για τις αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον ΚΑΠ

Μετά την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασε τηλεφωνικά προς τον Βαγγέλη Γραμμένο για τις αλλαγές που πρόκειται να επικυρώσει αύριο η Ε.Ε. της ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον ΚΑΠ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση.

Μέσω αυτής έστειλε μήνυμα για άμεση διαβούλευση σε σχέση με τις αλλαγές για τα θέματα βίας, αλλά και απόσυρση της –ομολογουμένως θλιβερής- διάταξης που επιτρέπει σε έναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ να κατέχει μετοχές και σε άλλη ΠΑΕ!

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνει πως «αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία» και προειδοποιεί: «Ή θα είμαστε όλοι μαζί ή θα είμαστε σταθερά απέναντι»!

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ' αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ' αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ' όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια