Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Λεουτσάκος για Super League 2: «Όλα είναι στον αέρα»

Επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι ομάδες της Super League 2, μετά την αναδιάρθρωση, καθώς περίμεναν να έχει υπογραφεί το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αλλά μέχρι τώρα αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος και επισήμανε ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά.

«Θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο τις δύο μικρότερες κατηγορίες, αλλά αφορά και τη Super League, αφού και εκεί έχουν γίνει συμβόλαια. Υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και όλοι θα πρέπει να κάτσουμε άμεσα να συζητήσουμε το θέμα για να τελειώσει μέσα στην επόμενη βδομάδα. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά συνολικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν τελειώσει το θέμα αυτό με τα τηλεοπτικά, πως θα λύσουμε τα άλλα θέματα. Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθούν άμεσα τα συμφωνηθέντα. Αυτό είπαμε στη συνάντηση που κάναμε με τον κ. Δρόσο. Θέλαμε από επίσημα χείλη να μάθουμε τι γίνεται», είπε αρχικά ο Λεουτσάκος στον ΣΠΟΡ FM και συνέχισε:

«Ο κ. Δρόσος μας είπε ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΕΡΤ και πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση για να υπάρξουν. Είπαμε να στείλουμε επιτροπή στον κ. Παππά και τον κ. Τσακαλώτο και περιμένουμε άμεσα τη λύση. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μας έκαναν επενδύσεις με αυτή την προοπτική και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Πιστέψαμε ότι θα άλλαζε στάτους το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Περιμένουμε πλέον άμεση ανταπόκριση. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση, αλλά το θέμα αφορά 32 ομάδες και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».

Για το αν έχει μιλήσει η Λίγκα με Βασιλειάδη: «Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Βασιλειάδη. Από τη στιγμή που έχει περάσει η τροπολογία, πρέπει να πάρει θέση ο κ. Παππάς και ο κ. Τσακαλώτος για να εκταμιευτούν τα χρήματα και να δοθούν στην ΕΡΤ» .

Για το αν θα επηρεάσει την αναδιάρθρωση μια νέα κυβέρνηση: «Το κράτος έχει συνέχεια. Ηθικό και λογικό να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση με αυτή την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να μπούμε ξανά στη διαδικασία συζήτησης με τη νέα κυβέρνηση. Όλα είναι στον αέρα. Οι ομάδες δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν τι να κάνουν, πως να επενδύσουν και αν θα πάρουν κάποια χρήματα. Δεν γίνεται να ξεκινήσει έτσι ένα πρωτάθλημα»

Για το ποια θα είναι η αντίδραση: «Έχουμε Γ.Σ. συνέλευση τη Δευτέρα και αν δεν έχουμε πληροφόρηση θα πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις. Ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να υπάρξει λύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια