Στη Βουλή η αναδιάρθρωση, πιθανές αλλαγές στη Super League 2

Ποδόσφαιρο
Στη Βουλή η αναδιάρθρωση, πιθανές αλλαγές στη Super League 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στη νεοσύστατη κατηγορία ο Γιώργος Βασιλειάδης

Η αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την δημιουργία της Super League 2 συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα τεθεί προς ψήφιση εντός της ημέρας. Ωστόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό το το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στη νεοσύστατη κατηγορία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή είναι θέμα της ΕΠΟ. «Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις κυρίως από ομάδες της προηγούμενης Γ' Εθνικής, γνωρίζω ότι η ΕΠΟ τις καταλαβαίνει, τις αναγνωρίζει και ενδεχόμενα και με το περιθώριο που της αφήνει η παρούσα τροπολογία, ενδεχόμενα να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις  ως προς τη  Super League 2 δηλαδή είναι κατά δύο ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε τρεις κατηγορίες με 14 ομάδες. Αυτά δεν αφορούν το κοινοβούλιο, δεν είναι στην τροπολογία, αφορούν την ΕΠΟ».

Και συμπλήρωσε… «Στην τροπολογία δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων, ο αριθμός αποφασίζεται από την ΕΠΟ όχι από την Πολιτεία. Η Πολιτεία βάζει τις δομές των κατηγοριών. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που θα έπρεπε να ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι όταν αυτό έγινε πραγματικότητα γιατί αυτή τη στιγμή επικυρώνουμε κάτι που έγινε πέρσι το καλοκαίρι».

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι σύμφωνες με τις αλλαγές, χαρακτήρισε «μη βιώσιμες» τις τρεις κατηγορίες με τη μορφή που είχαν.

«Με την παρούσα τροπολογία ερχόμαστε μετά την εισήγηση της ΕΠΟ αλλά και των επαγγελματικών λιγκών  ως προς τη δομή, που θα ανήκει η κάθε η λίγκα, ως προς άλλα ζητήματα που αφορούν την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, τα δικαιώματα, την αναδιανομή εσόδων μεταξύ των ομάδων και των κατηγοριών για να μπορέσουμε να έχουμε επαγγελματικές κατηγορίες βιώσιμες. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ξανά ένα οικονομικό προϊόν όπως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News