Χιμένεθ: «Υπάρχει απογοήτευση, αλλά οι παίκτες προσπάθησαν»

Ποδόσφαιρο
Χιμένεθ: «Υπάρχει απογοήτευση, αλλά οι παίκτες προσπάθησαν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στους προηγούμενους τελικούς

Ο Μανόλο Χιμένεθ ύψωσε «ασπίδα» για τους παίκτες της ΑΕΚ μετά τον τελικό, τονίζοντας ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια.

Ακόμη αναφέρθηκε στους προηγούμενους τελικούς, επισημαίνοντας ότι σε αυτόν του Βόλου έγινε… κλοπή.

Αρχικά υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου: «Η ΑΕΚ το προσπάθησε απόλυτα, τα έδωσαν όλα οι παίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις καλά ή κακά, δεν ήμασταν κατώτεροι, ήταν ένα ματς ισορροπημένο. Κάναμε ένα λάθος και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Δεν ξέραμε πως να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του ΠΑΟΚ. Παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, με όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και χωρίς να είμαστε κατώτεροι, πρέπει να δεχτούμε την ήττα. Δεν ήμασταν όμως και ανώτεροι».

Πού κρίθηκε το ματς: «Μία φάση ήταν καθοριστική, υπήρξαν κάποια συνεχόμενα λάθη και αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο. Παίζει και ο αντίπαλος, βέβαια. Πιέσαμε ψηλά. Μπήκαμε από την αρχή με τέσσερις παίκτες που μπορούσαν να παίξουν στην επίθεση αλλά και στο κέντρο, ρισκάραμε αλλά δεν κερδίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το ότι η ΑΕΚ έδειξε να μην το... παλεύει τόσο και να απογοητεύει τον κόσμο της: «Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε αλλά οι Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες. Παίζουν πολλά χρόνια μαζί και ξέρουν την άμυνα, δίνουν τον ρυθμό αλλά μπορούν και να ελέγξουν τον ρυθμό. Πόνσε, Λιβάγια, Μάνταλος αλλά και ο Μπογέ δεν σταμάτησαν να προσπαθούν. Εσύ προσπαθείς και ο αντίπαλος προσπαθεί να σε σταματήσει. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος επειδή εκμεταλλεύτηκε την μία φάση, υπήρξε άλλη μία που ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά και εμείς τις δύο καθαρές φάσεις δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε».

Γιατί παίζει έτσι η ΑΕΚ φέτος στα ντέρμπι, σε σχέση με πέρυσι: «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι είναι σημαντικά για να πάρεις τον τίτλο. Όπως είπα και πριν, το ποδόφαιρο έχει αυτή τη μορφή, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορείς να κερδίσεις οκτώ ντέρμπι αλλά και να χάσεις άλλα τόσα. Το σημαντικό είναι όπως είπα και στους παίκτες ότι το προσπάθησαν. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση που πήρε ο κόσμος, εμείς. Ξαναλέω ότι τα παιδιά το προσπάθησαν και δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτα»

Για το ότι η ΑΕΚ έχασε τρίτο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να αναλύσουμε τα νούμερα του σημερινού ματς. Στον Βόλο μας κλέψανε, μας δείρανε, τα πάντα έγιναν στον Βόλο. Χάσαμε δίκαια πέρυσι και φέτος υπήρχε μοιρασιά, μας έβαλαν ένα γκολ και το VAR . Δεν ήταν καθοριστικός ο ρόλος του διαιτητή. Μας κλέψανε στον Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρυσι . Πιστέψαμε ότι επειδή πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε τα είχαμε πάρει όλα. Σήμερα ήταν ο πιο ισορροπημένος τελικός αλλά ο ΠΑΟΚ . Είναι κακό να ξεχνάς το παρελθόν, το πως πήρε ο ΠΑΟΚ ένα Κύπελλο. Ένα ήταν δίκαιο και ένα όχι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News