Χίμενεθ: Η ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της

Ποδόσφαιρο
Χίμενεθ: Η ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαι περήφανος για την ομάδα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της», τόνισε ο τεχνικός της Ένωσης…

Την πίστη του ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο αν εμφανιστεί πνευματικά έτοιμη στον τελικό (10/05, 20:30) με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.

«Είμαι περήφανος για την ομάδα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την λέξη προσπάθεια. Ποτέ δεν χάνει κάτι αυτός που προσπαθεί», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και το ποδόσφαιρο θα κρίνει τον νικητή», ανέφερε επίσης ο 53χρονος προπονητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τον περσινό τελικό των δύο ομάδων: «Αυτό που κάνω είναι να επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι δεν θα ήθελα ούτε με ενδιαφέρει να μπω στη δημόσια συζήτηση και να κάνω ανάλυση του αντιπάλου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι καλή ομάδα, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου».

Για το αν περιμένει να δει ποδοσφαιρικό εγωισμό από τους παίκτες του μετά τους δύο χαμένους τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Πολύ σωστά τα λέτε. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον πρώτο τελικό, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον δεύτερο τελικό. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, κάθε σεζόν διαφορετική. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και το ποδόσφαιρο θα κρίνει τον νικητή».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ από την έλευσή του και μετά: «Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε αν οι ποδοσφαιριστές μου βγούνε στο γήπεδο και είναι 100% αυτοί που πρέπει. Ένα παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα αλλά και από την δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Ούτε από τη φυσική κατάσταση. Παίζει ρόλο η ψυχολογία, τι θέλουμε και πρέπει να κάνουμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την λέξη προσπάθεια. Ποτέ δεν χάνει κάτι αυτός που προσπαθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News