Τελικός Κυπέλλου: Δεν προχώρησε η επιλογή του Παγκρητίου λόγω VAR

Ποδόσφαιρο
Τελικός Κυπέλλου: Δεν προχώρησε η επιλογή του Παγκρητίου λόγω VAR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται η τελική απόφαση για τελικό χωρίς φιλάθλους στο ΟΑΚΑ

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στις 11 Μαΐου απασχολεί έντονα την ΕΠΟ και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες αρχές, λόγω του φόβου για επεισόδια.

Αυτός είναι ο λόγος, που ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, χωρίς την παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι υπήρχε η σκέψη ο τελικός να γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με παιδιά και μαθητές σχολείων ως θεατές, όπως έγινε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του μπάσκετ την τρέχουσα σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και την περυσινή ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στην ίδια πόλη, στα «Δύο Αοράκια».

Η λύση του Ηρακλείου, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε γιατί στο γήπεδο της Κρήτης δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το VAR. Αποτελεί, άλλωστε, ακόμη μία ένδειξη ότι η νέα τεχνολογία θα κάνει ντεμπούτο στα ελληνικά γήπεδα το βράδυ της 11ης Μάη.

Έτσι, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Πέμπτη που διεξάγεται η σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού της διοργάνωσης με συμμετέχοντες εκπροσώπους των δύο ομάδων, της ΕΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ. Από τη συζήτηση ανάμεσα στ' ανωτέρω εμπλεκόμενα μέρη θα προκύψει και η εισήγηση προς τον Γιώργο Βασιλειάδη. Εκείνος θα είναι που θα λάβει και την οριστική απόφαση για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί, δηλαδή, η σύσκεψη να εισηγηθεί κάτι, αλλά η τελική απόφαση εναπόκειται στον Υφυπουργό. Μάλιστα, αυτή αναμένεται ν' ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο Βασιλειάδης προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του ντέρμπι χωρίς κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το σενάριο αυτό - ένας τελικός Κυπέλλου δηλαδή όπως το 2016 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό - συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες τούτη τη στιγμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News