Δυνατός πόλος για το ποδόσφαιρο η ΕΠΣΗ

Απόψεις
Δυνατός πόλος για το ποδόσφαιρο η ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμφισβήτητες είναι οι σημαντικές πρωτοβουλίες του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του - θα λέγαμε και πριν από αυτή- για να διευρύνουμε τις μεγάλες ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην Κρήτη…

Η επιμονή του για την αναβίωση του τελικού του EURO 2004 στο Παγκρήτιο αποτελούν τεράστιο στοίχημα, που πιστεύουμε ότι θα κερδίσει, μαζί και τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο! Για μια ακόμη φορά θα ετοιμαστούμε να βγάλουμε το καπέλο στην πρωτοπόρο Ποδοσφαιρική μας Ένωση.

Σήμερα στρέφουμε τα βλέμματα με ξεχωριστό ενδιαφέρον στις Αρχάνες για τον τελικό της ΕΠΣΗ μεταξύ ΠΟΑ και Ρωμανού, γιατί πρόκειται για ένα εγγυημένο θεσμό που έχει καταγράψει επιτυχημένη πορεία και αναδύει μεγάλη λάμψη τις τελευταίες δεκαετίες.

Στους τελικούς της ΕΠΣΗ, οι φίλαθλοι περνούν ένα απόγευμα με διαρκές ενδιαφέρον, απολαμβάνουν ποδόσφαιρο, ζουν εμπειρίες εκπλήξεων μέσα σε περιβάλλον γιορτής και μοιράζονται στιγμές όπου δεσπόζει η ασπίδα του ήθους.

Η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη σήμερα στο «Μαρκομιχελάκειο», προσδίδει μια άλλη αίγλη στον τελικό, με τον αρχηγό να μεταδίδει την ακατάλυτη αύρα από το ελληνικό έπος της Πορτογαλίας.

Αλλά και οι βραβεύσεις που επιλέχτηκαν από την ΕΠΣΗ είναι αυτή τη φορά ακόμη πιο δυνατές, είτε πρόκειται για πρόσωπα είτε για φορείς που αφήνουν στίγματα δημιουργίας και προσφοράς, ή αφήνουν το παράδειγμα προς όλους, μέσα από αξίες που συνδέονται με τον τόπο και την ίδια την αρετή.

Τα ωραία και θετικά είναι αυτά που βοηθούν το ποδόσφαιρο να προχωράει μπροστά και να μην λιμνιάζει από τις σκοπιμότητες διάφορων κέντρων ποδοσφαιρικής εξουσίας και επιρροής.

Οι ποδοσφαιρικοί μας φορείς και θεσμικά κέντρα μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα, μέσα από τον ποδοσφαιρικό τους πολιτισμό, ακολουθώντας τα δικά τους πιστεύω που είναι μακριά από συνήθεις τακτικές «χειραγώγησης» ή «εξάρτησης» από τους αποκαλούμενους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της ΕΠΣΗ και του προέδρου της στην κεντρική σκηνή, μπορούμε να αισθανθούμε τον δυνατό και καθαρό πόλο που έχει ήδη δημιουργηθεί από τον πραγματικό νότο της χώρας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News