«Αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αναδιάρθρωση

Ποδόσφαιρο
«Αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αναδιάρθρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμφωνία ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά όχι και στην εφαρμογή του από την επόμενη αγωνιστική περίοδο κατέληξαν 11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από 8 νομούς της Ελλάδος στους οποίους υπάρχουν ομάδες που θίγονται από αυτή, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Ένα από τα επόμενα βήματα μάλιστα θα είναι να συναντηθούν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη την προσεχή Τρίτη (3μμ) με σκοπό τη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων εφαρμογής με τη χρήση μεταβατικής περιόδου, ώστε να μη θιγούν οι ομάδες της περιφέρειας που στους νομούς που εκπροσωπούν οι Βουλευτές, ενώ συμφωνήθηκε να σταλεί και επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, πήραν μέρος οι Βουλευτές Καβάλας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσων, Λασιθίου, Ηρακλείου , Χαλκιδικής και Κέρκυρας, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και σύσσωμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η εφαρμογή της θα πρέπει από την μεθεπόμενη αγωνιστική σεζόν 2020-2021.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊκόπουλος κοινοποίησε στους παρευρισκομένους την πρότασή που έχει διατυπωθεί από πλευράς Νίκης Βόλου, η οποία περιλαμβάνει ένα σχέδιο μεταβατικού διαστήματος για την αναδιάρθρωση, με τη Football League να είναι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, με 28 ομάδες, σε δύο ομίλους, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Πρόκειται για μία πρόταση που, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει συνυπογραφεί από συνολικά 16 ομάδες της Περιφέρειας, με τους βουλευτές που παρευρίσκονταν στη συνάντηση, να είναι κι αυτοί απόλυτα σύμφωνοι με το “κυανόλευκο” πλάνο.

Όσον αφορά τις δράσεις, σε επίπεδο κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας, από τους παρευρισκομένους, αποφασίστηκαν να γίνουν σε δύο άξονες: Ο πρώτος αφορά τη συνάντηση των βουλευτών με τον Υπουργό Βασιλειάδη το συντομότερο δυνατό με αντικείμενο συζήτησης της αναδιάρθρωση και ο δεύτερος άξονας είναι να σταλεί επιστολή, η οποία θα συνυπογραφεί απ’ όλους τους βουλευτές της σημερινής συνάντησης, προς τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτήν, θα αναφέρεται η διαφωνία τους με την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης από την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν, ενώ θα επισυνάψουν στην επιστολή αυτήν, και την πρόταση της Νίκης Βόλου, σχετικά με το ζήτημα. Ουσιαστικά, οι βουλευτές θα υποστηρίξουν, μέσω αυτής της επιστολής, την αποδοχή τους για την αναδιάρθρωση, όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι, αλλά θα εκφράσουν τη διαφωνία τους, σχετικά με την άμεση επιβολής της. Η συγκεκριμένη επιστολή θα ενισχύσει την έτερη επιστολή που έστειλε, πριν μερικές μέρες, για το ίδιο ακριβώς θέμα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με πληροφορίες από το magnesianews

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News