Το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, είναι Ελληνικό!

Απόψεις
Το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, είναι Ελληνικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη επιχειρούν να χρηματοδοτούν μέσα από τη φορολογία του ελληνικού λαού, χωρίς να αλλάξουν τίποτε από την σκανδαλώδη και διαχρονική θεσμική λειτουργία του, χωρίς να προχωρήσουν έστω για δείγμα σε πραγματική εξυγίανση, ακολουθώντας τη λογική των "συμφωνιών πακέτων" και τη ρότα που ταιριάζει στους πολιτικούς τους φίλους...

Αυτό το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη είναι το ελληνικό.

Προκύπτει εμπεριστατωμένα από την 44η μηνιαία έκθεση του CIES, Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), το οποίο προχώρησε στην ανάλυση αγώνων σε 51 εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που βρίσκονται σε 42 διαφορετικές χώρες.

Για 26 πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και της Ελλάδας, η ανάλυση έφτασε πίσω στο 2003 (15 σεζόν), ενώ για τα άλλα 25, τα στοιχεία αναφέρονται στα τελευταία πέντε χρόνια.

Όπως φαίνεται, από το πρώτο μέρος της έκθεσης, που επικεντρώνεται στο δείγμα 26 πρωταθλημάτων το ελληνικό πρωτάθλημα έχει το χαμηλότερο μέσο όρο προσέλευσης φιλάθλων, φτάνοντας τους 3.896 την περίοδο 2013-2018 και παρουσιάζοντας μείωση 32% σε σχέση με την περίοδο 2003-2008 (5.724), ενώ τα διάστημα 2008-2013 είχε 6.493 θεατές μέσο όρο.

Να σημειωθεί ότι για όλη την περίοδο 2003-2018 το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει μέσο όρο θεατών 5.347.

«Η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας περιόδου που μελετήθηκε καταγράφηκε στην Ελλάδα. Τα συχνά σκάνδαλα και τα επεισόδια είχαν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στο ενδιαφέρον των θεατών», αναφέρεται στην έκθεση του CIES.

Eλληνική Super League... χωρίς θεατές, με λίγα λόγια. Δώστους κι άλλο χρήμα και καναπέδες να περνάνε καλύτερα οι άνθρωποι που την ελέγχουν... Κι άσε τη βία να λύνεται με υπουργικές αποφάσεις απαγόρευσης κι άσε το παιγνίδι να παίζεται με το "οι δικοί μας και οι άλλοι", ή "οι μικροί και οι μεγάλοι"... Και έλα από την άλλη πλευρά των σκανδάλων...

Φτιάξτους και δώσε τους φίλε, όχι έτσι... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News