Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Τζώρτζογλου: «Περισσότερη αναδιάρθρωση χρειάζονται τα μυαλά υφυπουργών και ιδιοκτητών…»

"Η δομή των πρωταθλημάτων χρειάζεται, αλλά περισσότερη αναδιάρθρωση χρειάζονται τα μυαλά των παραγόντων των εκάστοτε Υφυπουργών, των ιδιοκτητών των ομάδων, οι αρχές μας και η φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο και οι καταστατικές μας διατάξεις... Όχι όμως ξεκινώντας από τη Super League, αλλά από τις χαμηλότερες κατηγορίες.  "

Αυτό το συμπυκνωμένο γεμάτο ουσία μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την αναδιάρθρωση, μιλώντας στο "Metropolis" της Θεσσαλονίκης.

Ο έμπειρος παράγοντας που έχει διακριθεί για την παρεμβάσεις του στην κεντρική σκηνή επεσήμανε ακόμη:

«Χρειάζονται αλλαγές. Δε λέμε ότι δε χρειάζονται. Το αν φταίει η κρίση ή αν φταίει το ότι δεν μπορεί να αντέξει 16 ομάδες, έχω ενστάσεις. Υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας, με πληθυσμό ανάλογο και που έχει 18 ομάδες στη Super League και έχει καταπληκτικό ποδόσφαιρο".

"Δεν είναι δουλειά του"

Επέκρινε επίσης την ανάμειξη της πολιτικής στο ποδόσφαιρο, σχολιάζοντας καυστικά την στάση του υφυπουργού αθλητισμού:

"Δε γίνεται δωροδοκώντας να μοιράζει 52 εκατομμύρια στις άστεγες ΠΑΕ. Να δώσει και σε μένα; Θέλει πολλή κουβέντα και διαφορετική προσέγγιση, δεν είναι δουλειά του Υφυπουργού και περιμενα από τον Βαγγέλη τον Γραμμένο να μην αφήνουν τον κ. Βασιλειάδη να μπαίνει στα ξένα χωράφια. Πιστεύω ότι θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους ο φίλος μου ο Βαγγέλης".

«Θα περάσει…»

Εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος ότι η εισήγηση της ΕΕΠ θα περάσει από από την Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ:

«Απ' ότι διάβασα την εισήγηση, δείχνει ότι δικαιώνεται η δική μας πρόταση, που έγινε από τότε που ακούσαμε το σχέδιο Βασιλειάδη. Η απόφαση η τελική που θα βγει την Τρίτη 9 Απριλίου από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ  και θα ειναι ανάλογη, αφού σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΕΠ είναι και μέλη της Εκτελεστικής. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά έχουμε αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα να μην ξέρουν 4 αγωνιστικές  πριν από το τέλος οι ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται. Γελοιοποιεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και μας δυσαρεστεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια