Πιέρος Σωτηρίου - Γιάννης Ιατρούδης: Οι εμπνεύσεις του Νίκκι Παπαβασιλείου

Απόψεις
Πιέρος Σωτηρίου - Γιάννης Ιατρούδης: Οι εμπνεύσεις του Νίκκι Παπαβασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλήση του ταλαντούχου επιθετικού του Εργοτέλη Γιάννη Ιατρούδη στην εθνική Ελπίδων, είναι μια δικαίωση που φέρνει στο νου την επιτυχή εμμονή του προπονητή του Νίκκι Παπαβασιλείου στην τρανταχτή περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου!

 Όταν ο Νίκκι είχε δει τον Πιέρο Σωτηρίου στην Κ17 του Ολυμπιακού Λευκωσίας τον ανέδειξε αμέσως επαγγελματία από το πρώτο πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας. Μόλις έφυγε και ανέλαβε τον ΟΦΗ –τότε με τον Σηφάκη- ο αντικαταστάτης του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ξαναγύρισε τον Πιέρο Σωτηρίου στις ομάδες ανάπτυξης.

Ο «Νίκκι» ανέλαβε όμως για τρίτη φορά τον Ολυμπιακό Λευκωσίας ως προπονητής, ξαναπήρε στην πρώτη ομάδα τον νυν διεθνή παίκτη της Κοπεγχάγης και μαζί του ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου. Ενημέρωσε μάλιστα τον ΑΠΟΕΛ ότι αυτός ο παίκτης είναι όλα τα λεφτά… και η μεγάλη ομάδα της Κύπρου τον απέκτησε το 2013 με μεταγραφή και σε λίγο καιρό τον πούλησε στην ομάδα της Δανίας με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έρωτας του Νίκκι Παπαβασιλείου για το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Γιάννη Ιατρούδη, τον παίκτη «χωρίς ταβάνι» όπως λέει συχνά έχει και το ιστορικό του. Όταν είχε αναλάβει τους κιτρινόμαυρους τον είχε συναντήσει ως χαφ, αλλά το μάτι του έβλεπε έναν επιθετικό που μπορεί να είναι ο αυριανός κεντρικός επιθετικός της εθνικής μας ομάδας!

Η μισή πρόβλεψη του έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη κλήση του παίκτη από τον Αντώνη Νικοπολίδη για τα φιλικά παιχνίδια με Σλοβακία (Ζίλινα, 22/3) και Μαυροβούνιο (Ριζούπολη, 26/3). Ο Ιατρούδης χρίζεται διεθνής ως κεντρικός επιθετικός (με δυνατότητες και από τις δύο πλευρές) στα 20 χρόνια του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News