Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Ένοχοι για την κάρτα υγείας πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ

Απόφαση με πέντε χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα ως την έφεση

Με πέντε χρόνια κάθειρξη στην οποία δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως την έφεση, καταδικάστηκαν οι πέντε που κρίθηκαν ένοχοι για απιστία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με αφορμή την σκανδαλώδη υπόθεση της Κάρτας Υγείας της ΕΠΟ.

Πρόκειται για τους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη που έχουν διατελέσει πρόεδροι της ομοσπονδίας και τους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη που υπήρξαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Και οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κάνοντας χρήση του δικαιώματος που είχαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Τους επιβλήθηκε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 2 έτη ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση της περίφημης Κάρτας Υγείας αφορά ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές το οποίο εκπονήθηκε το 2005 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με την ΕΠΟ όμως να συνεχίζει να πληρώνει το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες ως το 2013, ζημιώνοντας τα ταμεία της με εκατομμύρια ευρώ.

Αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος για τους οποίους ο Εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ, οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οχτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης, Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Σχόλια