Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Υποβιβασμό του ΟΦΗ, -6 β. και πρόστιμο 3.150.000 ευρώ ζητά η ερευνήτρια της επιτροπής Δεοντολογίας

Βόμβα στο πρωτάθλημα της Super League. Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ εισηγείται στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ το ερευνητικό τμήμα της ερευνητικής επιτροπής που διαπίστωσε ότι τέλεσε το αδίκημα της δωροδοκίας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό την περασμένη περίοδο!! Το ματς έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ο ΟΦΗ επικράτησε 6-0, αφού προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ κλήθηκε σε απολογία από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, με πολύ βαρύ κατηγορητήριο που ισοδυναμεί με εξόντωση αν υπάρξει μετουσίωσή του στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας, εισηγείται για τον ΟΦΗ-αλλά και τον Αιγινιακό που είναι τελευταίος στο πρωτάθλημα της Football League- τις ποινές

1. Υποβιβασμού, 2. Αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει και 3. Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση τότε ο ΟΦΗ θα υποβιβαστεί στη νεοσύστατη Super League 2 και θα πρέπει να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς. Παράλληλα το πρόστιμο είναι υπέρογκο και προκαλεί εικόνα διάλυσης.

Ο ΟΦΗ πλέον έχει αλλάξει χέρια και τις τύχες του πήρε μια νέα υγιής διοίκηση που έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Το παρελθόν όμως τον κυνηγάει σε τέτοιο βαθμό που μπορεί ακόμη και να τον καταστρέψει. Γιατί ναι μεν η Επιτροπή δεοντολογίας που μέχρι τώρα δεν μας είχε συνηθίσει σε ιδιαίτερη δραστηριοποίηση-είχε κατηγορηθεί μάλιστα γι’ αυτό-αλλά πλέον ο ΟΦΗ στη μάχη αυτή δεν θα παίξει χωρίς… αντίπαλο. Υπάρχουν πλέον ομάδες που θ’ απαιτήσουν να ωφεληθούν από το πιθανό ξεκλήρισμα του ΟΦΗ και στη Super League κάποια απ’ αυτές να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ κάποια άλλη να πάρει δεύτερη ευκαιρία παραμονής μέσω αγώνα κατάταξης. Πέραν αυτού και στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 στην περίπτωση που υποβιβαστεί ο ΟΦΗ, πολλοί θα θελήσουν να εμφανιστεί αποδυναμωμένος.

Αντίστοιχες επιπτώσεις σε χαμηλότερη κατηγορία έχει ο Αιγινιακός.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στην ΕΠΟ και η απόφαση αναμένεται να βγει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι πρωτοδίκης κα Γλυκερία Λουΐζα Ιωαννίδου, που είχε διορισθεί επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή. ΄Όπως γίνεται αντιληπτό, αν γίνει δεκτή η εισήγηση και υποβιβασθεί ο ΟΦΗ, η υπόθεση θα έχει πάρει και πολιτικό χαρακτήρα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορούν να εμφανισθούν στην πόλη του Ηρακλείου.

Η ερευνήτρια εισηγείται ακόμη την επιβολή ποινών:

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ενώ για τον διερμηνέα της ΠΑΕ Αλέξανδρο Μαχαιρίδη αλλάζει μόνο το πρόστιμο που περιορίζεται σε 200.000 ευρώ. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού υπάρχει πρόσθετα η ποινή απαγόρευσης εισόδου εφόρου ζωής στους αγωνιστικούς χώρους.

Πέρα από το αθλητικό υπάρχει και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφέρει πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις για δωροδοκία και δωροληψία».

Αναδημοσίευση από το iapopsi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια