Η... κατεψυγμένη αναδιάρθρωση και οι αιτήσεις από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για την μετάθεσή της

Απόψεις
Η... κατεψυγμένη αναδιάρθρωση και οι αιτήσεις από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για την μετάθεσή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα μετά την επιστολή Τζώρτζογλου και την ανάρτηση της ΕΡΤ στη "Διάυγεια" που πάγωσε τις συμβάσεις για τη Superleague 2, δίνουν αρνητική χροιά, με το αλαλούμ να είναι ενδιεκτικό μιας καθαρά νεοελληνικής πολιτικής και ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Όλοι παίζουν, χρόνια τώρα με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς σχέδιο και οργάνωση, αλλά με εμφανή σκοπό το εφήμερο και το χύμα. 

Για την αναδιάρθρωση το κύριο είναι τι θα κάνει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που τελευταία σιωπά. Για να συμβεί αναδιάρθρωση θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή και παράλληλα να εξασφαλιστεί τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη Superleague 2 (αυτών που θα υποβιβαστούν από την Superleague και αυτών που θα παραμείνουν στην Football League). Το νομοσχέδιο πάει από παράταση σε παράταση και λογικά αν είναι να κατατεθεί, θα γίνει μετά που λυθεί ο "γρίφος" της ΕΡΤ, με το πάγωμα που προκάλεσε ο διευθύνων σύμβουλος της και η νομική της υπηρεσία, όπως είδαμε στη "Διαύγεια".

Διαβάστε: Απόφαση της ΕΡΤ, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" «παγώνει» την αναδιάρθρωση

Λίγες μέρες μετά την απόφαση της ΕΡΤ, εμφανίστηκαν στο μπαράζ των αντιδράσεων, οι σύμμαχοι της μη αναδιάρθρωσης από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τη μετάθεσή της για έναν χρόνο από τον υφυπουργό αθλητισμού. Το απόσπασμα του παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το ert.gr με τίτλο "Η αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνάντηση Αποστολάκη-Βασιλειάδη":

Το αλαλούμ είναι μέγα και φάνηκε και από τη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Ιάσονα Αποστολάκη και της δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, την περασμένη Παρασκεύη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη βούληση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην επίδραση αυτής, στις ιστορικές ομάδες του Βόλου.

"Οι Ιάσονας Αποστολάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος εξέφρασαν την αντίθεση του φίλαθλου κόσμου του Βόλου στη μεταβολή των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος στη μέση και όχι στην αρχή μιας αγωνιστικής σαιζόν.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να μετατεθεί η αναδιάρθρωση για μια χρονιά και ο υπουργός απάντησε ότι αυτό μπορεί να εξεταστεί. Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν το βολιώτικο ποδόσφαιρο, ενώ τονίστηκε η βούληση της κυβέρνησης για βιώσιμο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς δεκανίκια, κάτι που αποτελεί και επιταγή της ΟΥΕΦΑ".

Σε αντίδραση του ο Δήμος Βόλου (Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος), τονίζει μεταξύ άλλων: 

Απάντηση του Δήμου Βόλου

«Με πολύ ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση του υφ. Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδη με την αφρόκρεμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, Μεικόπουλο, Ιάσονα και… Κοκκινάκη και με πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τα θέματα που συζήτησαν.

...Σε ό,τι αφορά την αναβολή της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, αν και δεν μας αφορά, παρά μόνο ως φιλάθλους, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε πως είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Βασιλειάδης, που με δική του εισήγηση και επιμονή προχωρεί η σχετική διαδικασία να συζητά την αναστολή της π.χ. με τον Ιάσονα Αποστολάκη; Ελπίζουμε, πάντως, ως φίλοι του ποδοσφαίρου, να μην είδαν τη σχετική ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της ΝΟVA, κυρίως, αλλά και των άλλων χορηγών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, γιατί τότε θα βλέπουμε αγώνες που θα παίζουν ο Μεϊκόπουλος, ο μικρός Ιάσονας, ο Τζίλης και ο Τσιτσιρίγκος!»

Ο πρόεδρος της Football σχολιάσε ως εξής τα τεκατινόμενα γύρο από την... αναδιάρθρωση:

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Ξέρουμε ότι θα γίνει…»

“Για εμάς ισχύει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών από την νέα περίοδο. Έχει υπογραφεί η προκήρυξη από την ΕΠΟ για Σούπερ Λίγκ., για Σούπερ Λιγκ 2 και Football league. Δεν ξέρουμε κάτι άλλο και δεν υπάρχει επίσημα κάτι διαφορετικό. Η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη και με αυτή προχωράμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Περιμένουνε να μας φωνάξει η επιτροπή και η ΕΠΟ για να εκφράσουμε τις απόψεις μας και την συναίνεση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών όπως έχει αποφασιστεί”. (Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της Football league, στον SportFM Πάτρας, 4/2/19)

Διαβάστε: Ο… αθέμιτος ανταγωνισμός και η «παγωμένη» αναδιάρθρωση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News