Στα μάτια του Σαμαρά παρόν και μέλλον του ΟΦΗ

Απόψεις
Στα μάτια του Σαμαρά παρόν και μέλλον του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πίστη στην αποτελεσματικότητα αλλά και την προοπτική των κινήσεων που γίνονται στον ΟΦΗ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εκφραζόταν έντονα στα μάτια του Γιάννη Σαμαρά στη διάρκεια συνομιλίας μας, λίγο πριν το τελευταίο του «μεταγραφικό» ταξίδι στη Αθήνα.

«Κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Κοιτάμε τη δουλειά μας και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή…» Αυτό το νόημα είχαν οι απαντήσεις του, αλλά σίγουρα ήταν ακόμη πιο δυνατή η αυτοπεποίθηση που μετέδιδε και με τη γλώσσα του προσώπου και του σώματος.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι κινήσεις γίνονται από έναν δοκιμασμένο «ειδήμονα» για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα, μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό του δεύτερου γύρου και μαζί το «στρώσιμο» ενός πολύ αξιόλογου έμψυχου δυναμικού για τη συνέχεια.

-Γνωρίζοντας κατά το δυνατόν, καλά, το «μοντέλο» και τη φιλοσοφία του Γιάννη Σαμαρά, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι κοινότυπο, αλλά μάλλον σίγουρα, μπορούμε να αναμένουμε (από τις μεταγραφές που τρέχουν…) παίκτες που μεσοεπιθετικά θα κάνουν τη διαφορά.

Είναι αποδεδειγμένο ότι ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Οι επιλογές του –όπως όλες οι άλλες- θα φανούν στο χειροκρότημα…

Προσδοκώντας να πάνε όλα καλά και περιμένοντας το καλοκαίρι τον Γρηγόρη Τσινό στο «σχήμα», οι οραματισμοί θα γίνουν έντονοι.

Η Μεγάλη Πόρτα της Ντόρτμουντ και ο ΟΦΗ

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αξιοποίηση των επαφών του ΟΦΗ με την Ντόρτμουντ, μετά και την κοινή επίσκεψη Σαμαρά και Ρεπανάκη με τα στελέχη της στη Γερμανία, αλλά σίγουρα η "πόρτα" της πρωτοπόρου της Bundesliga είναι μεγάλη!

Με τον Γιάννη Σαμαρά μάλιστα στην ποδοσφαιρική ηγεσία του ΟΦΗ μπορούν να αναδειχτούν σπουδαία οφέλη, μέσα από τη συνεργασία με μια ομάδα που έχει υψηλή τεχνογνωσία στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της.

Όπως σχολιάζει αναλυτικά η ισπανική εφημερίδα «Marca» η παραγωγική μηχανή της Ντόρτμουντ, έχει καταφέρει να πουλάει τους καλύτερους παίκτες της και να είναι πρωταγωνίστρια, παραμένοντας στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της Γερμανίας.

Από το 2016 έως και σήμερα έχει βάλει στα ταμεία της 400 εκατ. ευρώ από παραχωρήσεις  αστέρων της, ανάμεσά τους και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που πήγε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεταγραφή του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα με 145 εκατομμύρια ευρώ, είναι η πιο ακριβή στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Έμεινε στη Γερμανία ένα χρόνο, μετά την απόκτησή του από την Ρεν για 15 εκατ. ευρώ.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ έφτασε το καλοκαίρι του 2013, από την Σεντ Ετιέν  και κατέληξε αντικαταστάτης του Λεβαντόφκσι. Παραωρήσθηκε στην Αρσεναλ με 63,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε το 2018 και ο Ενρίκ Μιχταριάν για 42 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αρμένης είχε αποκτηθεί από την Σαχτάρ με 13 εκατ. ευρώ.

Ο Χούμελς δόθηκε στην Μπάγερν με 35 εκατομμύρια ευρώ και ο Γκουντογκάν στην Μάντσεστερ Σίτι με 27 εκατομμύρια ευρώ. Στη σχετική λίστα υπάρχουν επίσης ανάμεσα σε άλλους, οι Γκίνγερ (17 εκατ.), Καγκάβα (16), Μπέντερ (15), Σαχίν (10).

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ

Ενδιαφέρον Αντώνη Παπαδάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία του ερασιτέχνη ΟΦΗ έδειξε και κατά τη διάρκεια της ετήσιας μνήμης Γκέραρντ, ο πρόεδρος της Δαμάστας και «αιμοδότης» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Παπαδάκης, συζητώντας με επιτελείς του Ομίλου. «Με ενδιαφέρει η ενότητα και ο συγχρονισμός λειτουργίας του ερασιτέχνη με την ΠΑΕ και είμαι πρόθυμος να συμβάλλω για το καλύτερο», έλεγε. Τον εντυπωσίασαν πάντως και όσα άκουγε να του λένε παράγοντες του ερασιτέχνη για τα τμήματα του συλλόγου πέρα από το ποδόσφαιρο, όπως ο στίβος (Αντωνακάκης) και το σκάκι (Βαρβεράκης), με τον κ. Παπαδάκη, να εκφράζει την θέλησή του για περαιτέρω ενημέρωση των δραστηριοτήτων τους.

Κι αυτά…

# Αλλάζει περιοχή στη διαμονή του ο Νίκκι Παπαβασιλείου με τη σύζυγό του Σουζάνα! Ο Προπονητής του Εργοτέλη, αφήνει τον Θησέα και πάει προς Αγία Πελαγία, έχοντας επιτύχει κι έναν σκοπό που είχε βάλει τα τελευταία χρόνια.

#Σπουδαίο ντέρμπι το Σάββατο στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη να αντιμετωπίζει τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλωνα Λάρισας με τον οποίον έχει παρόμοιους δείκτες σε γκολ. (15-9, 15-8).

#Φουλ φαβορί δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες τον οικοδεσπότη Εργοτέλη με 1.53, έναντι 3.90 της ισοπαλίας και 5.50 στο διπλό. Από μία νίκη έχει στην έδρα της κάθε ομάδα στην περυσινή προϊστορία τους. 3-1στο Ηράκλειο και 3-2 στο Αιγίνιο…

#Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα επαγγελματικό ή μη πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εξαρτά την αξία και την προοπτική του από την αξιοπιστία του. Υλικά αξιοπιστίας προσθέτει πάντα η τήρηση των κανονισμών και όχι οι αλχημείες που εξυπηρετούν στενά συμφέροντα.

#Ο κόσμος αλλάζει γοργά με την τεχνολογία και η οποιαδήποτε εμμονή σε παλαιομοδίτικες συνταγές θα κρατάνε ολοένα πιο πίσω τον αθλητισμό.

-Βλέποντας να καλπάζουν τα eSports η ΔΟΕ θέλει να αποκτήσει νεανικό κοινό για τις Ολυμπιάδες και συζητά με τους εκπροσώπους του εικονικού αθλητισμού στην ώθηση ολυμπιακών βιντεοπαιγνιδιών.

-Διότι καταγράφηκαν 165 εκατομμύρια «οπαδοί» των eSports το 2018, 15,2% περισσότεροι από το 2017, ένα παγκόσμιο «ακροατήριο» 380 εκατομμυρίων, 52 εκατομμύρια ευρώ σε εισιτήρια για εκδηλώσεις, 100 εκατομμύρια σε βραβεία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News