"Μαφία" και με... παράγκες και με... καθαρούς ουρανούς

Απόψεις
"Μαφία" και με... παράγκες και με... καθαρούς ουρανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άθλιο φαινόμενο η επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, μέσα από την αξεπέραστη και χρόνια κατρακύλα στους πάνω ορόφους του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου πλάθονται ρόλοι και σενάρια για μαφιόζικες ταινίες …

-«Μαφία», «Υπόκοσμος», «Τρομοκρατία», ακόμη και «Φασισμός», είναι λέξεις κλειδιά που περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις καταδίκης των ΠΑΕ για την επίθεση στον Λαρισαίο διεθνή διαιτητή.

-Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί πως το χτύπημα αυτό «φανερώνει ότι η μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και βασιλεύει κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν τιμά κανέναν εξ όσων αποτελούμε κομμάτι του ποδοσφαίρου», αφήνοντας βαριά αιχμή: "Εκτός και αν βολεύει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε συνθήκες τρομοκρατίας".

-Η ΠΑΕ Ολυμπιακός περιλαμβάνει τη λέξη «υπόκοσμος» και χαρακτηρίζει την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο ως  «… μια ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο έφτασε στο ναδίρ και ότι επικρατεί τελικά ο υπόκοσμος που έχει ποτίσει τον οργανισμό του".

-Με τον όρο υπόκοσμο, αντέδρασε επίσημα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ζητώντας «την εύρεση και την καταδίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών τέτοιων επιθέσεων, που δίνουν την αίσθηση πως ο υπόκοσμος είναι ισχυρότερος από τους νόμους

-Από την ΠΑΕ ΑΕΚ επιλέχτηκε η λέξη «τρομοκρατία»: Κάποια στιγμή επιβάλλεται όλοι να καταλάβουμε πως η ελληνική διαιτησία θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιληφθούν εναντίον εκείνων που υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές."

-Ζήτημα δημοκρατίας θέτει η ΠΑΕ Ατρομήτος ζητώντας «να ενωθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ώστε να κινητοποιηθούν ενάντια σε αυτά τα περιστατικά…»

-Η ανακοίνωση της ΕΠΟ περιλαμβάνει πάντως το ευρύτερο φάσμα κακοποιών εννοιών για τους δράστες της  επίθεσης. Αναφέρεται σε "παρακράτος τραμπούκων του ελληνικού ποδοσφαίρου", "μεθόδους μαφίας", "κλίμα φόβου" και "αίσθημα απειλής", φτάνοντας ως την υπονόμευση της Ελληνικής Κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.

-Από τον Μπάκα μέχρι τον Τζήλο, συναντάμε ενδιάμεσα, τον Σπανέα, τον Σπάθα, τον Δούρο, τον Καρατζίκα, τον Αμπάρκιολη, τον Καλόπουλο, τον Κύρο Βασσάρα, τον Παμπορίδη, τον Ζωγράφο, τον Σιδηρόπουλο, τον Δαλούκα, τον Κωνσταντινέα, τον Μπίκα, τον Καλύβα, τον Τσαχειλίδη κι άλλους από το φάσμα της διαιτησίας να έχουν δεχτεί επικίνδυνες επιθέσεις...

-Από χτύπημα σε χτύπημα και από ανακοίνωση σε ανακοίνωση, ένας κύκλος που περιστρέφεται, μαζί με κάθε Κυβέρνηση που φέρνει τη δική της εξυγίανση αλλά τελικά ταυτίζεται με την μία ή την άλλη πλευρά που αποκαλούν ως «πόλους». Όλα μαζί πολιτική, ποδόσφαιρο και έλεγχος των ΜΜΕ, τι άλλο να παράξουν, από τέρατα;

 -«Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Τζήλο», ζητά στην ανακοίνωση του ο υφυπουργός αθλητισμούς Γιώργος Βασιλειάδης, κάνοντας επίσης λόγο, για νόμους μαφίας. Αμήν! «Καμία ανοχή»! (Αλλά, όπως και οι προηγούμενοι;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News