Αντίπαλοι από το… παρελθόν για την Εθνική Ελπίδων στα προκριματικά

Αθλητισμός
Αντίπαλοι από το… παρελθόν για την Εθνική Ελπίδων στα προκριματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αντιπάλους που γνωρίζει καλά θα κοντραριστεί η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στον 4ο όμιλο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020-21.

Συγκεκριμένα θα βρει μπροστά της Κροατία, Τσεχία και Σαν Μαρίνο, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά στην ίδια διοργάνωση, ενώ Σκωτία και Λιθουανία συμπληρώνουν τον όμιλο.

Οι 53 εθνικές ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των έξι και έναν όμιλο των πέντε. Η Ελλάδα βρισκόταν στο τρίτο από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Ο κάθε όμιλος αποτελεί ένα μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες να αναμετρώνται σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Στην τελική φάση που θα συνδιοργανώσουν Ουγγαρία και Σλοβενία (έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τελική φάση) τον Ιούνιο του 2021, προκρίνονται απευθείας οι πρώτοι των εννιά ομίλων, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα αγωνιστούν σε play offs για τη μία θέση που θα συμπληρώσει την τελική δωδεκάδα.

Η Κροατία και η Τσεχία βρέθηκαν στον δρόμο της Εθνικής μας και στην πρόσφατη προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση. Η Ελλάδα νίκησε δύο φορές τους Τσέχους, 3-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας, ενώ με τους Κροάτες ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός και ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας, στο παιχνίδι που εν πολλοίς έκρινε την πρωτιά του ομίλου, με Κροατία και Ελλάδα να τερματίζουν ισόβαθμες με 25 βαθμούς στην πρώτη θέση.

Οι Κροάτες πήραν την απευθείας πρόκριση, ενώ η Εθνική πάλεψε στα play offs με την Αυστρία, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες (0-1, 0-1).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News