Οι… αποστάσεις, το σφιχτό γκρουπ και η βασική έδρα

Απόψεις
Οι… αποστάσεις, το σφιχτό γκρουπ και η βασική έδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασική έδρα της εθνικής το Παγκρήτιο, από τις δύο!

Οι άμεσες πληροφορίες μετά την κλήρωση του Euro 2020, επέμειναν ότι στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη για θέματα της εθνικής, εστίασαν ιδιαίτερα στις δύο έδρες που θα αποτελούν βασικές στα προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το Παγκρήτιο Στάδιο –σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελεί βασική έδρα της εθνικής ομάδας στον προκριματικό γύρο και αυτό θα τεκμηριωθεί ως τις 7 Δεκεμβρίου οπότε και είναι η τελευταία μέρα υποβολής των εδρών. Η Ποδοσφαιρική μας Ομοσπονδία,  θα δηλώσει οριστικά τα δύο βασικά της γήπεδα, ενώ ήδη έχει δηλώσει τα τέσσερα γνωστά γήπεδα (Τούμπα, Παγκρήτιο, ΟΑΚΑ, Λεωφόρο). Υπάρχει όμως και μια υποσημείωση ότι θα έβαζε ένα ακόμα, πιθανότατα. Ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης περιμένει πάντα με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και πάνω απ’ όλα την παρουσία της εθνικής μας στο νησί.

Μόνο με την υπέρβαση. Μπορεί να διεκδικήσει εισιτήριο για το Euro, απέναντι στην Ιταλία, την Βοσνία ή και τη Φιλανδία αυτή η εθνική που έκανε ντέρμπι το ματς την Εσθονία; Η λογική λέει πως μπαίνει να παλέψει για την τρίτη θέση, με την οποία βέβαια δεν προκρίνεται και να βάλει από κάτω την Αρμενία και το Λιχτεστάιν. Με απλά λόγια, ο Άγγελος Αναστασιάδης πρέπει να βρει το "φως καίει" για να πετύχει πρόκριση. Δεν θα λέγαμε θαύμα, αλλά θα χρησιμοποιούσαμε τη λέξη που λειτουργεί συχνότερα στη ζωή μας: Υπέρβαση, θέλει.

Ο ΟΦΗ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πατώντας στα θετικά σημεία, προχωράς…

Πάντα χρειάζεται να πατάς στη θετική πλευρά του πράγματος και να προχωράς. Ο ΟΦΗ μπορούσε να κρατήσει τη νίκη, όμως δεν την κράτησε στα Γιάννινα. Το αποτέλεσμα όμως είναι θετικό όχι μόνο για την πρόσθεση ενός βαθμού, από το τίποτα ενός χαμένου, αλλά γιατί διαθέτει το πλεονέκτημα να κρατήσει την απόσταση από έναν κύριο ανταγωνιστή του όπως φαίνεται. Το 1-1 διατήρησε το +3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ψυχολογία αλλά και τη βαθμολογική σχέση με τους άλλους. Η διαφαινόμενη τάση για ένα σφικτό γκρουπ ομάδων στη χαμηλή ζώνη, υποχρεώνει την κρητική ομάδα να σφίξει όσο το δυνατόν συγκεντρωμένη περισσότερο στα παιγνίδια της, επαναφέροντας τη μοίρα της στην έδρα, από αυτή την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό. (Ο Αστέρας Τρίπολης, δείχνει ότι πολύ σύντομα θα ξεφύγει από το γκρουπ των ομάδων που εκπέμπουν σήμα κινδύνου). Έχει δρόμο πολύ, όμως από τα ματς που θα κλείσουν το γύρο, θα φανούν περισσότερα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ… ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ;

Αυτό το πανό ποιος θα το «δικάσει»;

Δεν είναι παίξε γέλασε… Είναι σοβαρή ιστορία το πανό των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα που αφάνιζε -με βόμβες- το Ηράκλειο από το χάρτη της Κρήτης και της Ελλάδας. Επειδή οι διεθνείς και ντόπιοι ποδοσφαιρικοί φορείς μας έχουν ζαλίζει με τις καμπάνιες περί εθνικιστικών, ρατσιστικών και άλλων παρόμοιων μηνυμάτων στα γήπεδα, για να δούμε, θα αντιδράσουν; Όχι πάντως με διαρροή, που δείχνει και ολίγον τι κρυφτούλι, αλλά με την αθλητική δικαιοσύνη… Είναι εύλογο –αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει-  ότι δημιουργούνται συνθήκες ρεβάνς, με συνθήματα στο δεύτερο γύρο. (Ορθότατη η εστίαση της ΠΑΕ με το «έτσι τιμούν τον προπονητή τους στα Γιάννινα»).

- Ο Λάμπρου τα πήγε σε όλα τα άλλα, στο ΠΑΣ Γιάννινα- ΟΦΗ, μετά και το μπαράζ των αμφιβολιών για την διαιτησία του, αλλά την πάτησε πάνω στις γραμμές και σε κάτι παλαβά στο τέλος. Αλλά τι να κάνει; Δεν είναι κατασκεύασμα τεχνητής νοημοσύνης! (Αλλά «είναι και καντέμης», όπως του γράφει ο Δουκάκος!)

-Όσον αφορά το πανό  οι νέοι κανονισμοί της νέας εποχής της ΕΠΟ δεν δίνουν αρμοδιότητα στον διαιτητή να το κατεβάσει ή να διακόψει έναν παιγνίδι. Άξιος ο σούπερ μισθός τους!

- Κοιτώντας αυστηρά μόνο το αποτέλεσμα, ο βαθμός που πήρε ο ΟΦΗ είναι πολύτιμος για τη συνέχεια. Ας βάλουν τώρα και αυτά τα… τέτοια που είπε ότι πρέπει να έχει μια ομάδα ο Ποτουρίδης, να νικήσουν στο Γεντί Κουλέ, τον Παναθηναϊκό, όσο εξαιρετικός κι αν είναι.

-«GREEK FREAK»: Για… τέτοια μίλησε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αφήνοντας άγαλμα τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας με σοβαρότητα ότι αν ο Χεζόνια προσπαθήσει να περάσει ξανά από πάνω του ενώ είναι πεσμένος στο παρκέ, θα τον χτυπήσει στα γεννητικά όργανα!

-SMS: «Με την παρουσία του Μεγιάδο στο ματς των «Ζωσιμάδων» μπορείς εύκολα να καταλάβεις τη διαφορά σε σχέση με την απουσία του από τα παιγνίδια του ΟΦΗ, εδώ και ενάμιση μήνα  περίπου. Οι παίκτες που κάνουν διαφορά είναι απαραίτητο να αυξηθούν στη λίστα…».

-ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: «Ο Θεός έδειξε με το δυνατό πόδι του Ποτουρίδη, ότι θέλει να στηρίξει την προσπάθεια του ΟΦΗ, αφήνοντάς τον να περιμένει 173 παιγνίδια για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην καριέρα του και να είναι αυτό με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα! Μετά είδε ότι δεν το υποστήριξαν όσο έπρεπε οι συμπαίκτες του και απάντησε με τον Κλάους που βρήκε δίχτυα ύστερα από 13 μήνες, να γελάσει λιγάκι και το χειλάκι της αγαπημένης του. «Για πάντα δίπλα» σου του έγραψε η Δώρα στο instagram»!

-SMS 2: -«Μήπως δεν ήταν βόμβες, αλλά ήταν παγούρια; Μήπως τα πήραν από τσιχλόφουσκες;»

-SMS 3:  Πρόεδρε κλείστε από τώρα Παγκρήτιο! (Η ειδική ισχύς των προέδρων βόρειων και νότιων θα φανεί στο χειροκρότημα για τον ορισμό της έδρας στο Ελλάδα – Ιταλία!)ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η Ιταλία κατέχει την 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη εθνικών ομάδων της FIFA, η Βοσνία Ερζεγοβίνη την 34η, η εθνική βρίσκεται στην 43η, η Φινλανδία είναι 58η, η Αρμενία 101η και τέλος το Λιχτενστάιν στη θέση υπ’ αριθμόν 181. Σε όμιλο 6 ομάδων (και όχι 5) σημαίνει ότι δεν θα έχει καθόλου κενές ημερομηνίες.

-VIBER: «Now you need an animator for the team. Do you remember Christ's seasons?»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News