Λάμπρου: Ένας... Άη Βασίλης από τον πάτο του βαρελιού, για τον ΟΦΗ

Απόψεις
Λάμπρου: Ένας... Άη Βασίλης από τον πάτο του βαρελιού, για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταίος στους πίνακες βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα, προέρχεται από "Ψυγείο", από τα δύο του παιγνίδια φέτος, (το ένα ήταν το ματς... του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη), τον αποκαλούν  "καρτάκια", ενώ ο ΟΦΗ τον είχε αποκαλέσει "Άη Βασίλη" για τη σκανδαλώδη διαιτησία του πέρσι στη Νέα Σμύρνη - Παρέα με τον "σεσημασμένο" κατά του ΟΦΗ Γρατσάνη, φτιάχνουν τον βαθμολογικό πάτο στη διαιτησία. Πόσο αθώος (και όχι σκόπιμος) είναι ο ορισμός του στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ;

Τον χειρότερο μακράν διαιτητή της Σούπερ Λίγκα επέλεξε η ΚΕΔ να διευθύνει το σούπερ κρίσιμο ματς της κάτω ζώνης ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ, ορίζοντας τέταρτο τον δεύτερο χειρότερο του πρωταθλήματος! 

Ο Λάμπρου πέραν των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ για την κακομοιριά του στο περυσινό αγώνα κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο (Διαβάστε: Στο δρόμο του ΟΦΗ ο... εφιάλτης Λάμπρου με Γρατσάνη 4ο!), είναι τελευταίος στη λίστα της βαθμολογίας του master ref με τον αποβλητέο βαθμό 6,50, μετά από κακοποιήσεις του στα δύο μόλις παιγνίδια του φέτος. Επανέρχεται στη διαιτησία μετά από «ψυγείο» ενάμιση μήνα!

"Εγκλήματα" στο Ξάνθη - ΑΕΛ

Ο Γιώργος Λάμπρου που απέβαλε δύο παίκτες της ΑΕΛ στον αγώνα με την Ξάνθη, έφτασε τις δέκα κόκκινες στα τελευταία επτά παιχνίδια που είχε κληθεί να διευθύνει. «Κόντεψα να σπάσω την τηλεόραση με τη διαιτησία του Λάμπρου. Με εξόργισε, είναι απίστευτο, απορώ πως αυτός ο άνθρωπος είναι διαιτητής Σούπερ Λιγκ», είχε δηλώσει ο πρώην διαιτητής, Κώστας Ακρίδας!

Μιλώντας τότε στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων "Που τον βρήκαν αυτόν τον τύπο από την Εύβοια σήμερα. Τον έχει φέρει ο Μελισσανίδης από πέρυσι». Μετά σε ανακοίνωσή της ΑΕΛ είχαν επισημανθεί: «Αυτή η ομάδα έκανε τον Κασναφέρη παράγοντα του ποδοσφαίρου, από τον πιο στημένο διαιτητή που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο", αναφέροντας και ονόματα του παρασκηνίου και ζητώντας τη διαγραφή του από τους πίνακες.

"Άη Βασίλης" στη Νέα Σμύρνη με ΟΦΗ

Η φοβερή αντίδραση είχε γίνει από τον ΟΦΗ πέρυσι, όταν ο Λάμπρου αδίκησε την κρητική ομάδα στο ματς κυπέλου με τον Πανιώνιο και αφού του ευχήθηκε «Xρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, κύριε διαιτητά Λάμπρου!", του έγραψε στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων:

"Γίνατε ο καλύτερος Άγιος Βασίλης στη Νέα Σμύρνη, με τα… δώρα σας, αλλά δυστυχώς θυμηθήκατε μόνο τον αντίπαλο! Εμάς (τον ΟΦΗ) μας ξεχάσατε! Αντί να μας δώσετε, μας πήρατε κιόλας! Μας είπατε όμως (και μάλιστα φωναχτά), τα… κάλαντα! Και τα ακούσαμε και τα καταλάβαμε, κύριε Λάμπρου! Αλήθεια, όταν είδατε στο VIDEO το πέναλτι που δεν δώσατε, στον ΟΦΗ, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, νοιώσατε καθόλου τύψεις ή απλά είχατε ευχαρίστηση, για το γεγονός ότι με τα σφυρίγματα σας, αλλοιώσατε το αποτέλεσμα ενός αγώνα;"

Ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Μπίκας (Χαλκιδικής) τον παρέπεμψε, επειδή κακώς καταλόγισε πέναλτι στους γηπεδούχους, παράλληλα έκανε διάφορα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

"Βγήκε από τα ρούχα του"

Αλλά και σε παιγνίδι της Παναχαϊκής με τον Άρη, ο συνήθως ψύχραιμος Κώστας Κατσουράνης είχε τιτιβίσει, ότι "... βγήκε από τα ρούχα του", από τη διαιτησία του Λάμπρου!

Δύο στα τρία ΠΑΣ! (Ορισμός και στη Ριζούπολη!)

Το πιο «λεπτό»; Ο Γιώργος Λάμπρου ορίζεται για δεύτερη φορά σε ανταγωνιστικό παιγνίδι σωτηρίας του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ο Άρχων της διαιτησίας στη Ριζούπολη, όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρώτη νίκη τους με 1-2, ενώ είχε αποβληθεί ο  Κάστρο με 2η κίτρινη στο 85’.

Δένει... το γλυκό ο Γρατσάνης!

Ο Γρατσάνης που «κυνηγά» τον ΟΦΗ σε νωπές και περυσινές διαιτησίες του και τον όρισαν τέταρτο, δίνει την ένδειξη του σκεπτικού της ΚΕΔ.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ τα βλέπει τυχαία;

Απαντά επίσης στην εξωπραγματική αδράνεια της ίδιας της κρητικής ΠΑΕ απέναντι στον καθήκον της να προστατεύσει την ομάδα με σειρά ενεργειών, καθώς ο ΟΦΗ δεν μετέχει σε σχολικό πρωτάθλημα (που και κει γίνονται χατίρια…) αλλά στο γεμάτο παγίδες και λύκους πρωτάθλημα της Ελληνικής Σούπερ Λίγκα.

Θυμίζουν... Λαμπρόπουλο!

Εν κατακλείδι οι ορισμοί μας θυμίζουν την περίπτωση Λαμπρόπουλου στο αξεπέραστο ματς ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ το 2011, μια αναμέτρηση που διακόπηκε τρείς φορές, με τη τελευταία για μια ώρα, λόγω επίθεσης Βεζυρίδη, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και δεν μέτρησε κανονικό γκολ του ΟΦΗ.

Γνωρίζοντας δε και οι πέτρες την εμπλοκή μεγάλης δύναμης στο ιδιοκτησιακό μιας ομάδας, τι να περιμένεις από τη διαιτησία;

Ευχόμαστε οι συλλογιστικές μας επί πραγματικών γεγονότων του παρελθόντος  να διαψευστούν από την πραγματικότητα του αγώνα. 

[Μεταφέροντας τα παρακάτω από έρευνα του SDNA, για τον Γιώργο Λάμπρου: "Η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιοι μάλλον ασχολήθηκαν, αφού ο Γιώργος Λάμπρου μετά το ματς του κυπέλλου σφύριξε ξανά στις 11 Φεβρουαρίου. Στη Super League προβιβάστηκε φέτος το καλοκαίρι μετά από εννέα χρόνια συνολικά στον χώρο της διαιτησίας. Πρωτοεμφανίστηκε στα γήπεδα της Εύβοιας τη σεζόν 2009-10, σφύριξε σε Εθνικό επίπεδο το 2013, στη Football League το 2016 και έκανε ντεμπούτο στη Super League με την αναμέτρηση Απόλλων Αθηνών-ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μια θετική διαιτησία. Το χθεσινό ήταν το δεύτερο παιχνίδι του στα μεγάλα σαλόνια.

Η ποδοσφαιρική ιστορία!

Στην αναζήτηση για τον διαιτητή που θύμισε χθες τα… χειρότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πέφτει πάνω στον Κώστα Λάμπρου, τον Σταύρο και τη Φωτεινή. Μια ποδοσφαιρική οικογένεια, με τον πατέρα να παίζει σε ομάδες όπως η Χαλκίδα, ο Τοξότης Βόλου, ο Ταμυναϊκός, τη μητέρα να τα αφήνει όλα πίσω για να ακολουθήσει το μικρό της γιο στην Ολλανδία και τον μεγάλο γιο να σπουδάζει στην Κομοτηνή και αργότερα στην Πορτογαλία με Erasmus.

Η... φίρμα σαφώς και η είναι ο 27χρονος, μικρός του αδερφός ο οποίος αγωνίζεται στον Άγιαξ! «Τον έχω δει αρκετές φορές σε παιχνίδια. Το αδερφάκι μου -έτσι τον λέω- είναι η λατρεία μου και του έχω μεγάλη αδυναμία. Πάντα με στηρίζει, λες και παίζει αυτός μπάλα και όχι εγώ. Έχει περισσότερο άγχος από μένα. Πιστεύω σε αυτόν ότι είναι καλός, γιατί δεν το κάνει έτσι απλά, το ζει. Δηλαδή θέλει να γίνεται καλύτερος. Προπονείται και διαβάζει πάρα πολύ. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε πιο υψηλό επίπεδο».

Είπαμε… Θα μπορούσε να είναι μια καλή ποδοσφαιρική ιστορία. Αλλά – προς το παρόν – δεν είναι τέτοια!"]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News