Αναστασιάδης: Να δώσουμε την ψυχή μας για την Εθνική

Ποδόσφαιρο
Αναστασιάδης: Να δώσουμε την ψυχή μας για την Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να τον κάνουμε να έρθει εδώ να μας δει, να πειστεί με την προσπάθειά μας», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σχολιάζοντας την απουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ

Ντεμπούτο έκανε στον πάγκο της Εθνικής ο Άγγελος Αναστασιάδης στο παιχνίδι με την Φινλανδία και το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την εμφάνιση τον άφησε ικανοποιημένο. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια ενώ αναφέρθηκε στην απουσία του κόσμου, τονίζοντας ότι «Με τον Αναστασιάδη θα τα δείτε όλα»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν η Εθνική είχε άλλα κέρδη εκτός από τη νίκη: «Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο πως αγαπάμε την ομάδα και θα δώσουμε την ψυχή μας γι' αυτή. Εγώ θέλω να συνεχιστεί αυτό και είμαι σίγουρος πως θα γίνει αυτό. Ταλέντο υπάρχει, αν υπάρξει και θέληση, τότε σίγουρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Αν δεν είδε πράγματα που ζήτησε: «Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, ο χρόνος είναι λίγος, τα παιδιά έρχονται από διαφορετικές φιλοσοφίες. Είμαι ικανοποιημένος από τη θέληση, την προσπάθεια, αλλά στεναχωρήθηκα που δεν είχαμε βασικά πράγματα στο παιχνίδι μας. Μαζί με τη θέληση που είχαμε, αν κάναμε μερικά πράγματα απλά και είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση κι αυτοσυγκέντρωση, θα τα καταφέρναμε ακόμα καλύτερα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν τα ζητάει ο Αναστασιάδης, τα ζητάει το ποδόσφαιρο».

Αν σκέφτεται πειραματισμούς ενόψει της Εσθονίας: «Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Δεν ξεχωρίζω πρόσωπα. Πιστεύω πως όλοι όσοι ήρθαν αξίζουν να είναι τα βασικά κομμάτια της Εθνικής. Την Κυριακή θα υπάρξουν αλλαγές και θα δούμε αν τα παιδιά θα μπορέσουν να κατανοήσουν όσα ζητάμε και να ανταπεξέλθουν. Είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα και έπρεπε να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός και δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε. Ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε. Αυτό μπορεί να μας κάνει να δούμε αν θα μπορούμε να βασιστούμε σε όλους».

Αν θα δούμε άλλον σχηματισμό: «Με τον Αναστασιάδη θα τα δείτε όλα! Παίξαμε με παιδιά που έχουν στο πετσί τους την επιθετική συμπεριφορά κατά κύριο λόγο. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλές συνθήκες σε τακτικά ζητήματα».

Τα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένου ότι ο χρόνος δουλειάς στις εθνικές είναι λιγοστός: «Ο χρόνος θα είναι υπέρ μας, είτε είναι λιγοστός, είτε είναι αρκετός. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας δεν δουλεύει μόνο δυο τρεις μέρες, αλλά όλο το χρόνο. Εγώ δεν μπορούσα να προετοιμάσω την ομάδα μιλώντας με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτά θα μπορούμε να τα κάνουμε στη συνέχεια. Τα παιδιά έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως θα μπορούν να μιλάνε και μαζί μου συχνά και να με γνωρίσουν λίγο καλύτερα».

Την έδρα: «Συζητείται πολύ το θέμα αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω. Υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα με διάφορα γήπεδα. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα καταλήξουμε στο γήπεδο. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την κλήρωση για τα προκριματικά. Μην κατηγορούμε τον κόσμο που δεν έρχεται στο γήπεδο, εμείς τον φέρνουμε κι εμείς τον διώχνουμε. Μακάρι να ήταν γεμάτο το γήπεδο, αλλά εμείς φταίμε που δεν ήρθε. Ο κόσμος δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια για όσα συμβαίνουν σε μια ομάδα, όμως καταλαβαίνει το ψέμα. Εμείς πρέπει να τον κάνουμε να έρθει εδώ να μας δει, να πειστεί με την προσπάθειά μας».

Αν θα παρακολουθήσει την προσπάθεια των Ελπίδων: «Εγώ έχω ήδη κλείσει εισιτήριο για να είμαι στην Αυστρία την Τρίτη για να δω τη ρεβάνς των Ελπίδων. Είναι βασικός ρόλος του ομοσπονδιακού τεχνικού, αυτό έκανα 7 χρόνια στην Κύπρο. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια των μικρών. Εγώ θα είμαι δίπλα τους, από απόσταση βέβαια, αφού δεν επιτρέπεται να παρέμβω. Η παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ανδρών όμως δίνει άλλη βαρύτητα στην απόδοσή τους και αυτοπεποίθηση, διότι φαίνεται πως κάποιος ασχολείται μαζί τους. Τα ξέρω τα παιδιά, θα τους συναντώ και θα συζητώ μαζί τους. Θέλουμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται το οικοδόμημα της Εθνικής. Ο Θεός θα αποφασίσει πόσο θα μείνω εγώ εδώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News