Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική

Ποδόσφαιρο
Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του Αναστασιάδη όμως χάθηκαν οι ελπίδες της 1ης θέσης στον Όμιλο λόγω της ήττας της στο Τάμπερε με 2-0…

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Η γαλανόλευκη νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ τη Φινλανδία, όμως το σκορ αυτό δεν της έφτανε για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο λόγω της ήττας της στο Τάμπερε με 2-0.

Το αυτογκόλ του Γκράνλουντ στο 25' ήταν το μοναδικό του αγώνα, με την Εθνική να έχει θετική παρουσία, όμως ήθελε κάτι παραπάνω, προκειμένου να φτάσει σε μεγαλύτερο αποτέλεσμα και να ελπίζει για κάτι την τελευταία αγωνιστική.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θέλησε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα από τόσο νωρίς και προτίμησε να πάει στα... σίγουρα σε αυτή την πρώτη του παρουσία στον πάγκο της Εθνικής. Έτσι, λοιπόν, κατέβασε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 όπως έκανε και ο προκάτοχός του, Μίχαελ Σκίμπε, με δυο βασικές αλλαγές, αυτή στο τέρμα και στα αριστερά της άμυνας. Ο Βλαχοδήμος έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο, κερδίζοντας τη μάχη από Μπάρκα και Πασχαλάκη, ενώ ο Κούτρης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τοροσίδης προτιμήθηκε στα δεξιά, με τις άλλες θέσεις να καλύπτονται από παίκτες που πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε στο αρχικό σχήμα και ο Γερμανός. Ο 65χρονος κόουτς είχε λίγες ημέρες στη διάθεσή του, ώστε να κάνει τόσες μαζεμένες αλλαγές και δεν ήθελε να μπερδέψει την ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι που κυνηγούσε νίκη με τουλάχιστον δυο γκολ διαφορά, προκειμένου να ελπίζει για την πρώτη θέση.

Με το... καλημέρα του αγώνα (2'), η Εθνική μας είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής κι ελαφρώς δεξιά, το οποίο όμως κατέληξε πάνω από την εστία του Χραντέτσκι. Οι διεθνείς μας μπήκαν με διάθεση στον αγώνα, προκειμένου να μπουν από νωρίς σε θέση οδηγού. Στο 9', ο Πούκι έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν βγήκε από κανονική θέση από δεξιά, ο Ζέκα δεν μπόρεσε να τον φθάσει, ο επιθετικός της Νόριτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο γκολκίπερ της Μπενφίκα μπλόκαρε.

Το γκολ ήρθε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 25' και πάλι από προσπάθεια που έγινε από τα δεξιά. Ο Τοροσίδης έκανε την καλοζυγισμένη, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, ο Χραντέτσκι απέκρουσε, αλλά ο Γκράνλουντ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και αναπτέρωνε τις ελπίδες της για το αποτέλεσμα που κυνηγούσε.

Στο 28ο λεπτό ο Σιόβας πέρασε αντί του Μανωλά, ο οποίος στάθηκε άτυχος σε μια προσπάθεια για κεφαλιά στο 22ο λεπτό. Ο αμυντικός της Ρόμα προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ο σέντερ μπακ της Λεγανές μπήκε στο ματς, επιστρέφοντας στη γαλανόλευκη μετά τον Μάρτιο του 2016 και ένα φιλικό με την Ισλανδία στο Φάληρο (2-3). Για πάνω από 2,5 χρόνια ήταν εκτός κλήσεων, ο Αναστασιάδης τον κάλεσε ξανά και έμελλε να αγωνιστεί, πραγματοποιώντας την 13η εμφάνισή του με το εθνόσημο. Όσο για τον Μανωλά, μένει να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού και αν θα είναι σε θέση να παίξει την Κυριακή (18/11) με την Εσθονία. Πάντως, η λογική λέει ότι δεν θα παίξει είτε είναι καλύτερα είτε όχι, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική δεν κατάφερε να απειλήσει τους Φινλανδούς. Μάλιστα, ο Τουόμινεν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια στο 51', αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό από καλή θέση, κατέληξε άουτ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έβαλε τον Κουλούρη στο 69' αντί του Μήτρογλου για να φρεσκάρει την επίθεση, ενώ στο 84' πέρασε και ο Μπακασέτας αντί του Πέλκα. Η γαλανόλευκη προσπάθησε κατά κύριο λόγο από τα δεξιά με τον Τοροσίδη να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν ευτύχησε να πετύχει κάποιο τέρμα. Κλασική ευκαιρία για να σκοράρει δεν υπήρξε και μοιραία έμεινε το 1-0 ως το τέλος, το οποίο μας κρατά στην δεύτερη θέση ό,τι και αν γίνει την τελευταία αγωνιστική, μετά την ήττα με 2-0 στο Τάμπερε. Από ένα σημείο και μετά, οι Φινλανδοί ήθελαν πρωτίστως να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν, αφού η ήττα δεν ήταν... κακό αποτέλεσμα γι' αυτούς. Στο τέλος πανηγύρισαν γιατί βγήκαν πρώτοι και συνεχίζουν στο Nations League.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28' Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84' Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69' Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Άραγιουρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (73' Γένσεν), Τούομινεν (83' Πίρινεν), Πούκι (93' Λαμ).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News