default-image

Προπονητές στη Σούπερ Λίγκα... σαν τα πουκάμισα

Απόψεις
Προπονητές στη Σούπερ Λίγκα... σαν τα πουκάμισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οι έννοιες στις ελληνικές λέξεις «προπονητές ποδοσφαίρου και πουκάμισα” πάνε μαζί. Στον παραμικρό ιδρώτα στη μασχάλη, οι ελληνικές ΠΑΕ συνηθίζουν αντί να βάλουν το πουκάμισο στο πλυντήριο, να αλλάξουν πουκάμισο, αφού έτσι κι αλλιώς, έχουν ανοχές στους οικονομικούς ελέγχους της Πολιτείας και από την άλλη θέλουν να κρατάνε επαφή με τα παιδιά του σωλήνα νομίζοντας ότι πρέπει να τους έχουν από κοντά. Αυτά βέβαια γενικώς, γιατί κάθε περίπτωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, το δικό της παρασκήνιο και περισσότερο τη δική της σκοπιμότητα!

Με αφορμή το διαζύγιο του Πάκο Ερέρα με τον Άρη και την έλευση του Σάββα Παντελίδη αφού προηγουμένως ο τελευταίος παραιτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και τη θέση του πήρε ο… παρηγορητής των απελπισμένων  Γιώργος Παράσχος, άρχισε δυνατά το μέτρημα.

Κατ’ αρχήν ο Απόλλων Σμύρνης, του οποίου ο πρόεδρος πιστεύει –ίσως- ότι μπορεί να ξέρει τα πάντα όλα στο ποδόσφαιρο, όπως ένας φούρναρης στο φούρνο, όλο το καλοκαίρι μάζευε προπονητές και τους έκανε τον φωστήρα των πάγκων, περνώντας τους από ανόητα τεστ. Τελικά με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά από ποδοσφαιρική ουσία, τίποτα, άλλαξε ως τώρα στην τρέχουσα σεζόν τρεις προπονητές.

Η αυθεντία του, διέκρινε τρομερές ικανότητες στον Ισμαέλ και λίγο μετά τα πρώτα κουλουράκια με σουσάμι ανακάλυψε τη σωτηρία στο πρόσωπο του Μοντεαγούδο μέχρι που βρέθηκε να ασπάζεται τη δεινή ρητορική του Γιάννη Μαντζουράκη, που οδηγεί τώρα την «Ελαφρά Ταξιαρχία». (Άμα ανοίξει το στόμα του ο κυρ Γιάννης, βάλε πρόσθετη υποστήριξη στον εγκέφαλό σου…)

Η Λαμία βαρέθηκε τον Τεννέ και πήρε τον Χάβο που τα πάει καλύτερα συνήθως στο πρώτο διάστημα αναλαμβάνοντας ομάδες γιατί κάτι αλλάζει στη συνέχεια, ενώ η Λάρισα την ώρα που Κούγιας παραμιλούσε στον ύπνο του με το όνομα του Σωτήρη Αντωνίου, γράφοντας και ποιήματα στο όνομα του, άρχισε να τρώει πολύ σπαγγέτι στη Βάρκιζα και έφερε τον Ιταλό Φέστα στη θέση του.

Ο Λεβαδειακός παρά τα λίγα εισιτήρια που κόβει είναι στη λίστα των «εμπορικών ομάδων» της συνδρομητικής, άγνωστο με ποια κριτήρια, που μπορεί να είναι ακόμη και κριτήρια κουμπαριάς του «Father”, αλλά και εδώ αντί τον Άκη Μάντζιο που ξεκίνησε ξανά Ιταλός ο Τζουζέπε Σανίνο, έγινε εκλεκτός για τον μεγαλύτερο πάγκο της Βοιωτίας!

Καλή ευκαιρία πάντως να κάνουμε κι ένα τεστ που φρεσκάρει το μυαλό, μέσα από την Αριθμητική. Δέκα αγωνιστικές πέρασαν ήδη,  ήτοι το 1/3 του πρωταθλήματος, οκτώ οι προπονητές που άλλαξαν και έξι ομάδες που το έκαναν συνεχίζοντας με άλλον προπονητή.  Συνολικά δώδεκα πρόσωπα!

Συνοψίζοντας: Πάκο Ερέρα – Σάββας Παντελίδης (Άρης), Σάββας Παντελίδης – Γιώργος Παράσχος (Αστέρας Τρίπολης), Μπάμπης Τεννές – Μάκης Χάβος (Λαμία), Άκης Μάντζιος – Τζουζέπε Σανίνο (Λεβαδειακός), Σωτήρης Αντωνίου - Τζιανλούκα Φέστα (ΑΕΛ), Ισμαέλ – Μοντεαγούδο – Γιάννης Ματζουράνης (Απόλλων Σμύρνης).

Στον Ολυμπιακό παραμένει ο Μάρτινς πάντως, όπως και στις άλλες εννέα οι προπονητές που ξεκίνησαν: ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου), Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι), Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς), Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς), Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης), Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό), Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας), ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος) και ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης).

Ταιριάζει στους προπονητές ή όχι, ο τίτλος του άσματος "Κάτω από το πουκάμισο μου..." από τον λαϊκό και αθάνατο τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News