Το Παγκρήτιο Στάδιο το «σπίτι» της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια

Ποδόσφαιρο
Το Παγκρήτιο Στάδιο το «σπίτι» της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σπουδαία εξέλιξη για το Παγκρήτιο οριστικοποιήθηκε μετά την επιθεώρηση

Η Κρήτη και το Ηράκλειο ανοίγουν την… αγκαλιά τους για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς το Παγκρήτιο Στάδιο θα αποτελέσει το «σπίτι» της για τα επόμενα χρόνια.

Η σπουδαία αυτή εξέλιξη οριστικοποιήθηκε μετά την επιθεώρηση του εκτελεστικού διευθυντή, Αλέξη Δέδε, ενώ ακολούθησε η συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΠΣΗ, Γιώργου Κουτεντάκη, το υψηλόβαθμό στέλεχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανέλυσε τα δεδομένα και το θέμα έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για τους… καρπούς μιας πολύμηνης προσπάθειας από την ηρακλειώτικη Ένωση. Κατ’ επανάληψη έχουν σταλεί επιστολές, έχουν γίνει σχετικές τοποθετήσεις από τον πρόεδρο, Νίκο Τζώρτζογλου, αλλά και κατ’ ιδίαν επαφές.

Κεντρικοί πυλώνες του αιτήματος, είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το Παγκρήτιο Στάδιο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» για την Εθνική μας ομάδα.

Τεράστιο ρόλο στην σημερινή κατάληξη, έχει παίξει η επιθυμία των Διεθνών ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Κρήτη. Η Αθήνα και συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ, δεν είναι σε καμία περίπτωση «έδρα», αφού πρόκειται για ένα «παγωμένο» γήπεδο, που στους πρόσφατους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματα ήταν σχεδόν άδειο. Έτσι, ήθελαν να ζήσουν τη «ζεστασιά» του Παγκρητίου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, ενώ είναι ένα πολύ γούρικο γήπεδο για την Εθνική. Δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο Ηράκλειο, έχοντας κατακτήσει κρίσιμες νίκες σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Επίσης, καθοριστικής σημασίας ήταν και η επιθυμία της ΕΠΟ, καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΠΣ Ηρακλείου και τα στελέχη της. Η εμπιστοσύνη αυτή πηγάζει από την τεχνογνωσία που έχουν για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με το παιχνίδι της Εθνικής 2004 με την Ίντερ For Ever. Άλλωστε, στο παρελθόν έχουν γίνει με απόλυτα επιτυχία και αγώνες για την προκριματική φάση του Euro.

Έτσι, στην Ομοσπονδία αξιολόγησαν πολύ σοβαρά και την αύρα που θα υπάρχει στους αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2020. Ήθελαν ένα γήπεδο «στολίδι», που θα γεμίζει σε κάθε αγώνα και η ομάδα θα παίρνει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται από την εξέδρα.

Ακόμη, ο κόσμος της Κρήτης έχει «αγκαλιάσει» την Εθνική στο παρελθόν. Δεν είναι φυσικά τυχαίο, ότι στα Χανιά εδρεύει ο «Γαλανόλευκος Φάρος», που αποτελεί τον μοναδικό εν ενεργεία σύνδεσμο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός, ότι οι συζητήσεις που έγιναν αφορούν ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου, την ΕΠΟ και την ΕΠΣΗ, αναλύθηκε η προοπτική να γίνει το Παγκρήτιο η έδρα της Εθνικής σε σταθερή βάση για τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι και το Ηράκλειο σαν πόλη, πληροί τις προδιαγραφές που θέτουν FIFA και UEFA για αγώνες τοπ επιπέδου. Υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο, ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρα, ενώ λόγω των κοντινών αποστάσεων οι μετακινήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες.

Το «πακέτο» Παγκρήτιο Στάδιο είναι πολύ… ελκυστικό από όλες τις πλευρές, καθώς συνδυάζει το ποδοσφαιρικό κομμάτι με τις ευρύτερες παροχές, από την τεχνογνωσία των τοπικών παραγόντων και την πόλη του Ηρακλείου.

Απομένει ένα πολύ σημαντικό βήμα, που αφορά κάποιες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν στο Στάδιο. Δήμος Ηρακλείου, ΕΠΣΗ και ΕΠΟ είναι σε «ανοιχτή γραμμή» για αυτό το κομμάτι και μέσα από τη συνεργασία τους θα πρέπει να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News