Επεισόδια στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τους Πειραιώτες

Ποδόσφαιρο
Επεισόδια στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τους Πειραιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι Κυπέλλου της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό (που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο) «σημαδεύτηκε» από επεισόδια, με αποτέλεσμα την 15λεπτη διακοπή του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια.

Όπως φάνηκε και από τις εικόνες της τηλεοπτικής μετάδοσης, φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά αποχώρησαν προς άλλο σημείο του γηπέδου.

Το διαιτητικό τρίο και οι παίκτες επέστρεψαν για τη συνέχεια του αγώνα, αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει και από την περίπτωση της ΑΕΚ (αφαίρεση τριών βαθμών από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού), κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. Επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση Παναχαϊκή - Ολυμπιακός διεκόπη για 15 λεπτά, κάτι που στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός δεν είχε συμβεί.

Παράλληλα, προβλέπεται ποινή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 250.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News