Πενήντα χρόνια μπροστά στο ποδόσφαιρο

Απόψεις
Πενήντα χρόνια μπροστά στο ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Γιάννη Σαμαρά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πέρα από την κλάση του, το βαθύ του μυαλό και τις εμπεριστατωμένες ιδέες του για το ποδόσφαιρο. «Πενήντα χρόνια πίσω είμαστε από την Ευρώπη» έλεγε στις συζητήσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την οργάνωσή του, όταν τιμούσε τη φανέλα του ΟΦΗ. «Πενήντα χρόνια μπροστά ο Σαμαράς» σχολίαζαν πολλοί συντάκτες, μετά από τις συνεντεύξεις του τύπου όταν ήταν προπονητής του ΟΦΗ και του «έκλεψαν» την Ευρώπη, κάποια ακριτικά συμφέροντα. Είχε πάντα κάτι να πει που σου άνοιγε νέους ορίζοντες...

Πάντα αγαπούσε τον ΟΦΗ και φυσικά δεν ξεχνιέται όταν κρυβόταν στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών για να μην τον πάρει από εδώ ο Παναθηναϊκός.

Τον Γιώργο τον ζήσαμε μικρό σαν παίκτη των Ακαδημιών, αλλά κρατάμε τις δηλώσεις αγάπης για τον ΟΦΗ που έκανε με τη φανέλα όλων των μεγάλων ομάδων που αγωνίστηκε. Ήλθε η ώρα του να αφήσει κι αυτός το στίγμα της δράσης του.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης, ήταν πάντα «το μυαλό» για τον Γκέραρντ, όταν έπαιζε με την κρητική φανέλα, και ο αρχηγός των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κατόπιν, για να καταλάβει κανείς περισσότερα. Δεν γίνεσαι επιτυχημένος αρχηγός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αν δεν το έχεις. Τα συναισθήματά του για τον ΟΦΗ τα μοιράστηκε μαζί μας με ένα δάκρυ στην λαμπρή γιορτή που οργάνωσε για τον αείμνηστο Γκέραρντ και τα παιδιά του..

Το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αυτονόητα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω των αυξημένων θέσεων κινήτρου, που υπερβαίνουν το 50%. Πέντε οι θέσεις της κορυφής, 3+1(;) οι θέσεις υποβιβασμού. Εννιά θέσεις δηλαδή με «περιεχόμενο» κατάκτησης ή αποφυγής σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων!

Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που κάθε ομάδα χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, για να επιτύχει το στόχο της.

Στον ΟΦΗ που προετοιμάζεται για να μπει σε μια άλλη εποχή, με σίγουρες πλέον βάσεις στην ίδια τη λειτουργεία του, σίγουρα οι ιθύνοντες σημερινοί ή αυριανοί, θα βλέπουν τα σημεία ενίσχυσης της ομάδας και μαζί την ανοικτή αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, σε σχέση με τη διαβάθμιση ανταγωνισμού που θα ο ίδιος θα προσδιορίσει.

-Θέλουμε δεν θέλουμε, η διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αφιερωμένη να επιτελεί σκοπούς που εξυπηρετούν τα αποκαλούμενα «μπλόκα». Στο ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, λογικά τα βλέμματα θα πέσουν και στο πως ο διαιτητής που θα οριστεί θα κρατάει τη σφυρίχτρα. Τα δικαιώματα έχουν ήδη δοθεί στους κυρίαρχους από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

- Και θα έχει ακόμη πιο ισχυρή αύρα η ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ». Σαμαράς και οι Ηλίας με την αλλαγή σελίδας που υπόσχεται η κίνησή τους και όλο αυτό μαζί, θα εκτοξεύει την ενέργεια στην κερκίδα!

- Υπομονή. Οι διεργασίες θέλουν πάντα το χρόνο τους, ειδικά όταν απαιτείς και το πιο μεγάλο πακέτο. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι ήδη μεγάλες. Κι όπως πάντα, όλα θα φανούν στο χειροκρότημα.

-Το δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: "Το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου η έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ". Αυτός ξέρει καλύτερα, όπως και για το ρηθέν του «μπήκαν κανόνες στο πρωτάθλημα» ή «θα φανεί εάν το σχέδιο θα πετύχει», εννοώντας τη Σούπερ Λίγκα!

-Τελικά, μάλλον η ΕΠΣΗ… θα πρέπει οφείλει στον Μιχάλη Κουκουλάκη ποσοστά από τις διεθνείς διαιτησίες του, εκτός κι αν το ποσόν των 720 ευρώ που είπε ότι ο ίδιος οφείλει στην Ένωση, το είδε χωρίς να φορά φακούς επαφής.

-Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ψαχτούν στην Ιδομενέως -όπως τη λένε- μετά την συνάντηση τους με τον Ηρακλειώτη αξιωματούχο της ΚΕΔ, για το αν αυτοί εννοούσαν το κεφάλαιο και εκείνος τους τόκους…

-Ωραία δουλειά κάνουν εκεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ορίζονται ως Ανεξάρτητη Αρχή με εξουσίες ελέγχου και έχουν καταντήσει ταξινομείς αρχείων. Το έργο τους είναι μηδαμινό στις περιπτώσεις των ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων και καλά θα κάνουν να τους καταργήσουν από αυτό το ρόλο.

-Όλοι… λάδι, αφού δεν έχουν την ικανότητα ή τη θέληση να βρουν αποδεικτικά στοιχεία. Όλα στο πιάτο τα θέλουν;

-Ας προσέξουν αυτό το νέο φρούτο των τελευταίων ετών που ακούει στην ιδιότητα «διευθυντής επικοινωνίας ΠΑΕ». Αυτά που έχουν γραφεί και γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο με αυτή την υπογραφή, είναι ότι χειρότερο συμβαίνει στη τωρινή ελληνική πραγματικότητα. Ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες πολιτικές θεσούλες.

-Δυστυχώς δεν είναι μόνο πιεσμένοι άνθρωποι μεγάλων αφεντικών ΠΑΕ, συμβαίνει και στην περιφέρεια η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας και ο διασυρμός κάθε έννοιας προς ανθρώπους που έχουν τη δική τους άποψη.

-Αν διαβάσατε ανακοίνωση ΠΑΕ ομάδας Σούπερ Λίγκα άλλης μεγάλης περιφερειακής πόλης για τον «χοντρούλη με την κυτταρίτιδα στην πλάτη…» θα καταλάβετε ακριβώς. Φρίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News