Το… ξωτικό, η τέχνη του «κοντού» και… οι αριστεροί!

Ποδόσφαιρο
Το… ξωτικό, η τέχνη του «κοντού» και… οι αριστεροί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Πήραμε τόσους παίκτες στις μεταγραφές και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν σαν αυτόν; Που τον ανακάλυψαν στον ΟΦΗ;” Το έλεγαν για τον Νέιρα οι άνθρωποι του Πανιώνιου, που είδαν τον Αργεντινό να βγάζει μάτια και να τρελαίνει με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Εκτός από τα γκολ, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι ασίστ του, η παρουσία του στις καυτές φάσεις και ο κίνδυνος που μύριζε στην περιοχή του Πανιωνίου. Αλλά και το ότι έπαιξε τη μπάλα του συντονισμένος στο πνεύμα του Βουό, που αποτελεί πλέον φετίχ του ομαδικού παιγνιδιού.

Ο Νέιρα μάγεψε πολλούς στην πρεμιέρα ακόμη και για το όνομα του! Φέρνει κάτι από τα μαγικά παραμύθια της Λατινικής Αμερικής, είπαν αρκετοί σχολιαστές! Κάτι από «ξωτικό» εννοούν; Ως παίκτης καλλιτέχνης πάντως, έδωσε το ρεσιτάλ στο πρώτο ημίχρονο, άφησε τους άλλους να χορεύουν στον ανοικτό χορό του β’ ημιχρόνου και θα μπορούσε να ήταν ο μάγος της πρεμιέρας στη μεγάλη ευκαιρία στο τέλος που μπορούσε να κάνει το 2-3!

Το ρεκόρ

Στον ΟΦΗ πάντως μπορεί να σπάσει τα ρεκόρ του στο σκοράρισμα. Τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του σε μια σεζόν  είναι εννέα  και αυτό συνέβη πέρυσι με τη φανέλα της Μεξικάνικης Ζακάπετετς. Τα προηγούμενα χρόνια είτε δεν σκόραρε, είτε πετύχαινε από ένα έως επτά μάξιμουμ. Στον αναμορφωτή ΟΦΗ είπε καλημέρα με δύο!

Καλώς το πήραν πίσω και δεν χρεώθηκε το ένα ως αυτογκόλ αφού ο παίκτης  του Πανιωνίου δεν είχε την δυνατότητα ελέγχου της μπάλας και το σώμα του λειτούργησε ως «εμπόδιο». Αν ήταν δηλαδή ο διαιτητής, θα χρέωναν αυτογκόλ στο όνομα του διαιτητή;

Η τέχνη του «κοντού»

Όλοι ρωτούν τώρα που τον «ξετρύπωσε» ο ΟΦΗ. Η απάντηση είναι ήδη γνωστή αλλά θα την επαναλάβουμε. Με την παλιά τέχνη... κόσκινο του Κώστα Καζανάκη, που πάντα ενεργοποιούσε όλους τους πρώην παίκτες ή σημαντικούς φίλους του ΟΦΗ, για να βρει αυτό που κάνει τη διαφορά (με προσιτά λεφτά).

Θυμίζει παλιές ιστορίες από τη λατινική Αμερική που είχε χειριστεί ο "κοντός" με τεράστια επιτυχία, για τον ΟΦΗ αλλά και για κρίσιμες περιπτώσεις που ήθελαν οι Βαρδινογιάννηδες για τον Παναθηναϊκό. Φυσικά το "οκ" του Νίκου Παπαδόπουλου, ήταν καθοριστικό στην περίπτωση.

-Ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ (φυσικά και οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα), έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την κρητική πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη. Η αγωνιστικότητα του ΟΦΗ και η προοπτική του, συζητήθηκαν πολύ χτες παντού στο Ηράκλειο, στα ποδοσφαιρικά στέκια, στα καφενεία, στα μαγαζιά και αλλού. Φοβερό δείγμα!

-Θα είχε το απόλυτο μονοπώλιο της αγωνιστικής ο Νέιρα στην πρεμιέρα, αν δεν ηχούσε η διπλοπενιά του Μπουζούκη στη Ξάνθη!

-Ολυμπιακός και Άρης... Μαρτίνες και Σιώπης! Μέσα από ένα «Vamos» του Καρυπίδη, η επίσημη ανακοίνωση, σε μια κίνηση που οφείλεται σε προσωπικές ενέργειες του ισχυρού άνδρα των «κιτρινόμαυρων».

–Πού θα δούμε όμως τον Μάνο; Στις «Μάγισσες της Σμύρνης», στο «Καρνέ του Καρυπίδη» ή στο «Απόρθητο Κάστρο» που αναδείχτηκε.  Ίσως, οι πανηγυρισμοί Καρυπίδη για τους "δύο" του Ολυμπιακού, να «τερματίζουν» άλλες προσθήκες από το μεγάλο λιμάνι.

-Ο… Νέιρα έχει αγριέψει τους «Πάνθηρες» να πιέζουν πιο πολύ για Μάνο, ενώ από τον ΟΦΗ, οι κινήσεις έχουν γίνει εντός και εκτός ΒΑΚ… Κυρίως εκτός. Υπομονή. Θα είναι πατριωτικό ή στρατηγικό το κριτήριο εκείνου που αποφασίζει;

-Φουλ για διεθνής βοηθός στους πίνακες ο Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου), μαζί με άλλους πέντε. Καλός διαιτητής ο μαθηματικός και ποτέ δεν έκρυψε την καλή σχέση του με τον Μιχάλη Κουκουλάκη.

-Είναι αριστερό αυτό κύριε, να δίνεις πακτωλό εκατομμυρίων στους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ από το δημόσιο χρήμα που μυρίζει αίμα πόνου και να αφήνεις στο καναβάτσο τη βάση του ποδοσφαίρου, που είναι το ερασιτεχνικό μέσω των ΕΠΣ;

-Πόσο… αριστερό, άραγε; Όταν ξέρεις από πρώτο χέρι ότι οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις μόνες και αβοήθητες να σπρώξουν το κοινωνικό τους έργο, έχουν εξαρτηθεί από τα χαρτζιλίκια των "big" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μετατρέποντας τις εκλογές της ΕΠΟ απολύτως «χειραγωγημένες»;

-Αλλά όπως σχολίασε το ΚΚΕ στο twitter: «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα, να το παίξει ξανά αριστερός, είναι για γέλια». Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

- Ο Αλεκσάντερ Τσεφερίν θα υπερισχύσει ξανά στις εκλογές της προεδρίας της UEFA, με την ψήφο της Ελλάδας και της Τουρκίας αν και μέχρι τις 7 του Φλεβάρη, είναι αρκετός χρόνος. Οι αναλύσεις ωστόσο είναι πειστικές.

-Ο Ντέιβιντ Μπλατ χτίζει τον νέο Ολυμπιακό στο Μέτσοβο.  Θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τους φίλους τους μπάσκετ στην Κρήτη να δουν από κοντά στο τουρνουά που μας έρχεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα Δύο Αοράκια, τα νέα υλικά και τις τακτικές,  που θα εφαρμόσει για να νικήσει την ομάδα του γιου του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News