Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Δεν πήραν άδεια για Ευρώπη Πανιώνιος και Παναθηναϊκός

Η διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ… άναψε κόκκινο στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για ευρωπαϊκή συμμετοχή, το οποίο εν πολλοίς… συνδέεται και με την άδεια για το πρωτάθλημα. 

Η διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ, δεν έδωσε άδεια σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό αναφορικά με τα κριτήρια της ευρωπαϊκής συμμετοχής ενώ αυτό συνεπάγεται και με την άδεια στο πρωτάθλημα!

Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, έβαλε… φρένο σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό για συμμετοχή στην Ευρώπη, με την εξέλιξη αυτή να έχει προεκτάσεις και για την αδειοδότηση στη Σουπερ Λιγκ.

Σε περίπτωση που η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν καταφέρει να τηρήσεις τις απαιτούμενες προυποθέσεις για τα κριτήρια της άδειας, θα τιμωρηθεί με -6 από το νέο πρωτάθλημα και με περιορισμό μεταγραφών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Πανιώνιος έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και προφανώς η σημερινή απόφαση σχετίζεται με οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο). Πάντως τίποτα δεν είναι 100% δεδομένο για την εγχώρια αδειοδότηση και από πλευράς Πανιωνίου δεν προκύπτει ανησυχία. 
Αναφορικά με την πλευρά του Παναθηναϊκού, είναι σχεδόν σίγουρο πως λόγω της εφιαλτικής χρονιάς των οικονομικών προβλημάτων, δεν θα υπάρξει άδεια ούτε για το πρωτάθλημα.. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. 

Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ: 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ. 

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA ) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). 

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Σχόλια