Άνευρη η Εθνική, ηττήθηκε 2-0 από τη Σαουδική Αραβία  

Αθλητισμός
Άνευρη η Εθνική, ηττήθηκε 2-0 από τη Σαουδική Αραβία  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανόρεχτη και πειραματική Εθνική Ελλάδας είχε δύο δοκάρια, αλλά γενικά φτωχή απόδοση και ηττήθηκε δίκαια από την Σαουδική Αραβία με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στην Σεβίλλη.

Για τους Σαουδάραβες το φιλικό είχε σημασία. Για Μουντιάλ ετοιμάζονται, ήθελαν να ζυγίσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία ομάδα από την Ευρώπη. Για την Ελλάδα ήταν το τελευταίο «εμπόδιο» πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Σαουδική Αραβία ήταν… πιο ομάδα στο φιλικό της Σεβίλλης και παρότι η πειραματική ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε είχε δύο δοκάρια (Μπακασέτας, Κουλούρης) δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από την φιλική ήττα με 2-0.

Το φιλικό προσφερόταν για πειράματα και δοκιμές, με τον Μίχαελ Σκίμπε να δοκιμάζει μία υβριδική ενδεκάδα, που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Πως να μπορούσε να γίνει αυτό άλλωστε όταν πέντε παίκτες (Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Λημνιός, Μανιάς) έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο και μάλιστα στο αρχικό σχήμα;

Το ματς στην ηλιόλουστη Σεβίλλη έμοιαζε με καταναγκαστικά έργα, με πολύ αργό τέμπο, ληθαργικό ρυθμό και άδειες εξέδρες. Η Εθνική μας είχε τον έλεγχο, αλλά στην πρώτη φάση που έβγαλαν οι Σαουδάραβες δέχθηκε το γκολ.

Το αμυντικό μας τρανζίσιον ήταν φτωχό, οι Σαουδάραβες έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές στην μεγάλη μας περιοχή και ο Αλ-Νταουσαρί (19’) με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα που φέρει ευθύνη στην φάση του γκολ.

Για να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την περιοχή του Μοσαϊλέμ χρειάστηκε να περάσουν 33 λεπτά, με την πρώτη απειλή να έρχεται από μακρινό φάουλ του Τάσου Μπακασέτα. Ο μέσος της ΑΕΚ έκανε ένα καταπληκτικό χτύπημα από τα 30 μέτρα, όμως η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της κάθετης δοκού του Μοσαϊλέμ, που ήταν εξουδετερωμένος.

Το σουτ του Πέλκα λίγο αργότερα (38’) έδειξε ότι υπάρχει παλμός στην ελληνική ομάδα, αλλά η σκανδαλώδης φάση στο τέλος του ημιχρόνου αλλοίωσε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Γιαννούλης με υπέροχο τάκλιν, στο οποίο βρήκε μόνο μπάλα πήρε την μπουκιά από το στόμα του Αλ-Σέχρι, όμως ο Ισπανός ρέφερι Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε προς γενική έκπληξη έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Έλληνα αριστερό μπακ!

Η έλλειψη εναλλακτικού μπακ στην αποστολή έφερε ένα περίεργο σχήμα με τρεις στόπερ (Ρισβάνης, Νικολάου, Λαμπρόπουλος) με την Εθνική να παίζει ως επί το πλείστον παθητικά, πίσω από την μπάλα, χωρίς όρεξη και συνοχή. Μία παράτολμη έξοδος του Γιαννιώτη έφερε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη με τον Σαχράνι (54’), ενώ στο επόμενο δίλεπτο (56’-57’) ο Αλ-Σαχλαουί έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει σκορ ασφαλείας στην ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι, που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Η είσοδος Μάνταλου, Κουλούρη και Ανδρούτσου έδωσε λίγη ενέργεια στην Εθνική ομάδα που τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει λίγο μπάλα και να αγγίξει την ισοφάριση παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ο Κουλούρης ελίχθηκε υπέροχα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Μοσαϊλέμ σταμάτησε στην ρίζα της δοκού.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε το 2-0. Στην επόμενη φάση, ο Κανού χόρεψε τον Νικολάου με περίτεχνη ενέργεια και με ψύχραιμο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Σαουδικής Αραβίας (79’, 2-0), που ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μοσαϊλέμ, Οσάμα Χαουσαουί (62’ Αλμπουλαχί), Αλ-Σαχρανί, Ομάρ Χαουσαουί, Αλ Μπουραιάκ (86’ Αλ-Μοουαλάντ), Αλ-Τζάσιμ (62’ Μοχάμεντ Κανού), Αλ-Σέχρι, Αλ-Φαράζ, Αλ-Νταουσαρί, Οταΐφ (82’ Αλ-Καΐμπρι), Αλ-Σαχλαουί. (72’ Αλ-Μουβαλάντ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας (46’ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (70’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46’ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60’ Μάνταλος), Μπακασέτας (91’ Γαλανόπουλος), Μανιάς (60’ Κουλούρης).

Πηγή κειμένου: sdna.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News