Με τη σφραγίδα του Εργοτέλη υποψήφιοι Τζώρτζογλου και Βοζικάκης

Απόψεις
Με τη σφραγίδα του Εργοτέλη υποψήφιοι Τζώρτζογλου και Βοζικάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εξουσιοδότηση του Εργοτέλη θέτουν τις υποψηφιότητες τους για τις εκλογές της ΕΠΣΗ που θα γίνουν την Κυριακή 27 Μαίου, ο Νίκος Τζώρτζογλου και ο Γιώργος Βοζικάκης.

Στη φωτογραφία, αποτυπώνεται και η στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος του Γ. Σ. Εργοτέλης Γιώργος Στειακάκης υπογράφει τις εξουσιοδοτήσεις τους. Έτσι με τη σφραγίδα του Εργοτέλη τα δύο μέλη του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου, θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στην ηγεσία του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. 

Αυτό αποτελεί μια από τις στιγμές που θέτουν το ξεχωριστό τους νόημα…

Αλλά ας σχολιάσουμε μερικά με αφορμή τη συνέντευξη του "Αστόρια"

Στην επιλογή μετρά το κριτήριο που μπορεί να φέρει ανώτερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους.

Άλλο να επιλέγεις μεταξύ κολλητών και φίλων για να ικανοποιηθούν στενές ή συναισθηματικές επιδιώξεις. Άλλο να προτάσεις το γενικό συμφέρον του φορέα, μέσα από αξιολογικές επιλογές που στηρίζονται σε ένα σύνολο ικανοτήτων και προσόντων που μπορούν να εγγυηθούν καλύτερο μέλλον.

Αντικειμενικά, το κριτήριο επιλογής των νέων προσώπων που παρουσίασε  ο Νίκος Τζώρτζογλου για το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΗ, ήταν αποκαλυπτικά θετικό. Όλοι τους, έχουν αποδεδειγμένη ικανότητα και προσωπικότητα, να παράγουν έργο για να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο, ως συνδεδεμένοι με αυτό.

Ο Γιώργος Στεφανουδάκης, ο Στέλιος Παπαδάκης, ο Δημήτρης Χρονάκης, που ζητούν την ψήφο των μελών για το κέντρο αποφάσεων του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, είναι ο καθένας τους και από μια ιστορία ποδοσφαίρου, ή και ολόκληροι τόμοι ιστοριών…

Ο Θεόφιλος Ασλάνης επίσης, ως αναπληρωματικός από την διοίκηση που απέρχεται, έχει πιστοποιήσει το δυναμικό στοιχείο της υπομονής του, για αυτό που δικαιούται. Το ίδιο και ο Βαγγέλης Πετούσης που έχει συμβάλλει εξωδιοικητικά ως τώρα, στον σημαντικό τομέα του μάρκετινγκ της Ένωσης.

Η σύνθεσή τους –με τους επιτελείς που διεκδικούν την επανεκλογή τους (Γ. Βοζικάκης, Γ, Κουτεντάκης, Β. Παπαγγελής, Γ. Σμαραγδάκης), φτιάχνει δυνατή και φρεσκαρισμένη ομάδα, με συνυπάρχοντα τα «γεωποδοσφαιρικά» στοιχεία . Συν τον ενδέκατο υποψήφιο – έκπληξη…

Αυτό, δεν μειώνει σε τίποτα τα πρόσωπα που δεν είναι στην «ενδεκάδα» από την παρούσα διοίκηση. Απλά οι ομάδες χρειάζεται να ανανεώνονται και να αναδεικνύουν νέα στοιχεία και νέα «όπλα».

Έτσι πρέπει να μπαίνει ο πήχης και να τίθεται ο λόγος, σε μια εκλογική αναμέτρηση, που σχετίζεται με το παρόν και  μέλλον του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. Με κριτήρια και πειστικά επιχειρήματα.

Αναμένεται με ενδιαφέρον αυτή η προσαρμογή και με την παρουσίαση του  δεύτερου συνδυασμού, για να έχουμε πιστοποιημένα ολόκληρη την εικόνα της εκλογικής αναμέτρησης.

Βλέποντας όλα αυτά που έχουν συμβεί σε άλλες ποδοσφαιρικές Ενώσεις, να γίνονται υποχείρια των «μεγάλων δυνάμεων», να «χειραγωγούνται» μέσα από μαύρες τακτικές, οι εξελίξεις εν όψει της 27ης Μαίου, δημιουργούν καλύτερη προσδοκία στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Ερασιτεχνικό και επαγγελματικό.

Ειδικά σε μια πλούσια αγωνιστική περίοδο που έρχεται, με τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, τον Εργοτέλη και το Ηρόδοτο στο δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα (και οι δύο είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου τους), άνθρωποι με γνώση, άποψη και αναγνωρισμένη προσφορά, είναι απαραίτητοι για να υπηρετήσουν την ουσία, απ’ όποια παράταξη κι αν προέρχονται.

Τι ξέχασε να πει ο Τζώρτζογλου στη συνέντευξή του

Το έλεγε στα «πηγαδάκια» μετά την συνέντευξη του ο Νίκος Τζώρτζογλου. «Ξέχασα να πω κάτι, αν και το σημείωσα την ώρα που δεχόμουν ερώτηση από δημοσιογράφο. Οι νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό μας είναι ή πρωταθλητές ή κερδίζουν ανόδους»! 

Οι παρευρισκόμενοι έφερναν έναν έναν στο μυαλό τους κι άρχισαν τις αντιστοιχίες. «Ο Στεφανουδάκης με τον ΟΦΗ ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα», ο ένας!

«Α… κι ο Θεόφιλος στο νήμα για τη Β΄εθνική με τον Ηρόδοτο», ο άλλος!

«Τι μόνο; Ο Δημήτρης Χρονάκης ανέβηκε από την Α2 στην Α1 με την Τριτωνία, ενώ το ίδιο διεκδικεί με την Αγία Βαρβάρα αυτό το Σάββατο και ο Βαγγέλης Πετούσης»!

– Και ο Στέλιος Παπαδάκης; «Ο Στέλιος είναι πρωταθλητής, αφού ανέβηκε και παίζει στην Α2 με τον Ηρακλή Νιπιδιτού, αλλά είναι και τώρα πρωταθλητής με τον ΟΦΗ, ως στενός συνεργάτης… του Αντώνη Καράτζη»! Ξέσπασαν όλοι, σε χαμόγελα!

-Που να έπιαναν και τους νυν ή την πρωτότυπη «40άδα» της λίστας των συνεργατών, μέσα από κατανομές ΟΦΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ακόμη και ΠΟΑ!

Αναμενόμενη η παραίτηση του Γιάννη Σαμαρά από την ΑΕΚ

Προς Αμερική φαίνεται να  βλέπει ο Γιάννης Σαμαράς. Η παραίτηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη, αφού –όπως έλεγε σε φίλους του – προτίθεται να μεταβεί στις ΗΠΑ, για να είναι κοντά στην κόρη του.

Ο Γιάννης Σαμαράς είχε πάει στις ακαδημίες της ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι για να πλαισιώσει τον Άκη Ζήκο, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή των τμημάτων υποδομής. Ωστόσο, η συνεργασία των δύο πλευρών έμελλε να κρατήσει μόλις ένα χρόνο, καθώς σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους

Προφανώς θα είναι στο Ηράκλειο λίαν προσεχώς ο Γιώργος, μετά την Τουρκική εμπειρία, αφού πέραν της μεγάλης του αγάπης που είναι ο ΟΦΗ, επίκειται και ο γάμος του αδελφικού φίλου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News