Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί για τον αποψινό τελικό

Σε "θέσεις μάχης" η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που θα γίνει σήμερα το βράδυ.

Δυστυχώς, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία και την δέσμευση δυνάμεων αλλά και την σπατάλη πόρων από την Βόρεια Ελλάδα έως την Αθήνα μόνο και μόνο για έναν αγώνα ποδοσφαίρου και αυτό σίγουρα λέει πολλά για το επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε αυτή την χώρα των Βαλκανίων και βεβαίως λέει πολλά για τους στρατευμένους οπαδούς των μεγάλων ομάδων…

Και μόνο το γεγονός ότι επί δύο 24ωρα η Αστυνομία μάχεται να μην επιτρέψει στους οπαδούς της μίας και της άλλης πλευράς να συναντηθούν στο κέντρο για να "σφαχτούν" μεταξύ τους απλά και μόνο και μόνο για την μπάλα, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να μετράει ήδη δυο τραυματίες αστυνομικούς από αυτή την κατάσταση, αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει όχι πλέον τους υπεύθυνους των ομάδων αφού ούτως ή άλλως δεν τους απασχόλησε ποτέ, αλλά την Πολιτεία για να λάβει ίσως τα πλέον αυστηρά μέτρα για την συνέχιση ή όχι αυτής της παρωδίας που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πληροφορίες που ήθελαν να μετακινούνται οπαδοί της Παρτιζάν στο πλευρό οπαδών του ΠΑΟΚ και προς την Αθήνα, έχουν ερευνηθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τέτοιο στοιχείο, τουλάχιστον για οργανωμένη μετακίνηση. Βεβαίως, για να θεωρηθεί προβληματική μία τέτοια μετακίνηση θα έπρεπε πρώτα από όλα να αφορά κάποιους αριθμούς και όχι κάποιες δεκάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τουλάχιστον σχεδιαστεί τις προηγούμενες ημέρες και ήδη αναπτύσσονται. Περιλαμβάνουν δύναμη πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς.

Η δύναμη αυτή έχει επιφορτιστεί με την συνοδεία των λεωφορείων των οπαδών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συνολικά στα μέτρα που θα ληφθούν εντός και πέριξ του ΟΑΚΑ που θα βρίσκεται και η πλειονότητα της αστυνομικής δύναμης, καθώς επίσης σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, έξω από συνδέσμους των ομάδων, σε πλατείες και βεβαίως στο κέντρο της Αθήνας, όπως έχουμε δει άλλωστε να αναπτύσσονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η δύναμη αυτή αποτελείται από σχεδόν το σύνολο των διμοιριών ΜΑΤ, της Άμεσης Δράσης, πλήθος αστυνομικών της Ασφάλειας και βεβαίως θα βρίσκονται εισαγγελείς στο Κέντρο Επιχειρήσεων για την άμεση λήψη αποφάσεων και συλλήψεων εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Αυτό για να αντιληφθεί κανείς ότι ουσιαστικά μένει εντελώς ανοχύρωτη η Πρωτεύουσα έναντι της εγκληματικότητας μόνο και μόνο για να γίνει ένας αγώνας ποδοσφαίρου…

Από την Βόρεια Ελλάδα αναμένονται περίπου 200 πούλμαν με οπαδούς, τα οποία συνοδεύονται από αυστηρή δύναμη της Αστυνομίας, με κλούβες των ΜΑΤ και περιπολικά. Έλεγχοι ταυτοπροσωπείας και έλεγχοι για τυχόν εντοπισμό απαγορευμένων ειδών θα γίνονται συνεχώς, από την αφετηρία, κατά την διάρκεια και στην άφιξη, ενώ τα πούλμαν θα προωθούνται από τα σύνορα της Πρωτεύουσας λίγα-λίγα μέχρι το ΟΑΚΑ με τη συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

Η μεγάλη πρόκληση για τις Αρχές είναι οι σταθμοί ΗΣΑΠ και οι κεντρικοί σταθμοί ΜΕΤΡΟ. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να έρθουν με ίδια μέσα, ενώ θα πραγματοποιούνται και περιπολίες από αέρος με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταδίδει εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Με Σιδηρόπουλο τα μέτρα ασφαλείας

ερικές ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (20:30), πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, με τα μηνύματα να είναι θετικά, καθώς το κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων ήταν πολύ καλό.

Στη διάρκεια της σύσκεψης όχι απλά δεν υπήρξε καμία διαφωνία ή αντιπαλότητα ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων, αλλά την ίδια ώρα συμφώνησαν στα όσα τους έλεγε η αστυνομία, με την συζήτηση να γίνεται σε πολύ καλό κλίμα.

Στη σύσκεψη βρέθηκε και ο Τάσος Σιδηρόπουλος που θα είναι τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Έλληνας ρέφερι μετέφερε τους χαιρετισμούς του Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ενώ μετά τις απαραίτητες συστάσεις προς τις ομάδες, ζήτησε τη βοήθεια όλων προς τον Ισπανό διαιτητή, προκειμένου όλα να πάνε καλά.

Από τις 16.30 κι έπειτα θα ανοίξουν οι πύλες για τον κόσμο στο ΟΑΚΑ...

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια