Ποδόσφαιρο ή... ποδοσφαιράκι;

Απόψεις
Ποδόσφαιρο ή... ποδοσφαιράκι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παίκτες του ΟΦΗ έμειναν για καιρό απλήρωτοι και μένουν υπο… πληρωμένοι και στην κορύφωση της δόξας που έδωσαν φέτος στην ομάδα τους.

Συναισθανόμενοι την κατάσταση (της ομάδας) θα κάνουν και αύριο αυτό που τους κάνει να αισθάνονται υπέροχα! Να νικήσουν τον «Καραϊσκάκη» στη μάχη των Αγίων Αναργύρων Άρτας και να προασπίσουν το γόητρο του πρωταθλητή που τους ταιριάζει!

Τρία γκολ ακόμη και ο ΟΦΗ σπάει το ρεκόρ της  20ετίας,  στα γκολ, φτάνοντας τα 76, αφού τη σεζόν 1997-98 ο Πανσερραϊκός είχε σημειώσει 75. Αν... το είχε από την αρχή της σεζόν, μπορεί να απειλούσε και το σούπερ ρεκόρ του Απόλλωνα, που κρατάει το απόλυτο ρεκόρ, καθώς τη σεζόν 1969-70 είχε σημειώσει 100 γκολ!

Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ όλες αυτές τις μέρες είναι δίκαιη.

Οι άνθρωποι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους στην ομάδα και περίμεναν μια ισορροπημένη ανταπόδοση από την ΠΑΕ, να τακτοποιήσει οφειλές των τελευταίων μηνών.

Αν δεν πίεζαν, όπως έκαναν αυτή τη βδομάδα, με τη μορφή που το έκαναν, γιατί δεν το λέει η καρδιά τους να πληγώνουν τον ΟΦΗ, έχουν μπροστά τους ένα πρόγραμμα δύο αγωνιστικών άνευ αγώνος και το πιθανότερο είναι να αντιμετώπιζαν χαλάρωση από τους παράγοντες.

#Συμβαίνουν κι αυτά...

Στο τελευταίο συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έδωσε το παρόν ο Πολεμαρχάκης, για λόγους που προφανώς γνωρίζουν στο τραπέζι, αλλά αυτομάτως με την απουσία του, η σύνθεση του συμβουλίου δεν διαθέτει έτσι κύρια μετοχική εκπροσώπηση… 

Έχει γίνει… θεματάκι ο κλειστός τρόπος με τον οποίο επήλθε η οικονομική συμφωνία, από τον Κώστα Καζανάκη, παρουσία του προέδρου Γιώργου Αλετρά (και κανενός άλλου...) με τον Νίκο Παπαδόπουλο για τη νέα σεζόν.

Φίλε, είναι πολύ χοντρό, να διοχετεύεις κάλπικη είδηση σε συγκεκριμένα μέσα και να έχεις βάλει στο κόλπο κι άλλο παράγοντα για να παίξει το ρόλο του «επιβεβαιώνω την είδηση»!

Πολύ χονδρό (και για τους δύο) να εμφανίζεις ως επενδυτή γνωστό επιχειρηματία, που… θα βάλει λεφτά, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές έδιναν τον αγώνα για να πάρουν κάτι από αυτά που δικαιούνται. Σαν να τους κοροϊδεύεις… Άλλο ένα τέτοιο και πάει, έληξε!

Το θέμα είναι ότι για τον κ. Μπαταγιάννη, είχε ζητηθεί από τον γνωστό ομιλίτη επιχειρηματία και μέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ, να τον φιλοξενήσουν ως οικοδεσπότες στην κερκίδα του Γεντί Κουλέ, όταν ο ΟΦΗ έπαιζε με τα Τρίκαλα. Να τον προσέξουν δηλαδή, με το χαριτολόγημα «άντε μπορεί και να πάρουμε και καμιά πινακίδα του χρόνου…». Κι αυτοί το χρησιμοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο. Πώς να πας μπροστά έτσι, σε ξέφραγο αμπέλι …

Δεν υπολόγιζε η διοίκηση μόνο στα χρήματα του Παπαδάκη. Υπολόγιζε πολύ περισσότερο και την ικανοποίηση αιτήματός της, βάσει της συμφωνίας, μιας μικρής προκαταβολής από τη Nova, ενόψει της νέας χρονιάς.

Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ανέφικτο, αφού κανείς φορέας που λειτουργεί με τους ανοικτούς κανόνες της αγοράς, δεν μπορεί να το πράξει, αν δεν επικυρωθεί ο πίνακας βαθμολογίας της Football League, που έχει ακόμη τέσσερις αγωνιστικές, ώστε εν προκειμένω η ΠΑΕ ΟΦΗ να είναι μέλος της Super League!

Η πρόταση Παπαδάκη, να βάλει χρήματα και να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ, λέγεται ότι προσέκρουσε στο επιχείρημα, ότι χρειάζεται να συμβεί με τρόπο που θα πραγματοποιεί την αποπληρωμή όλων των χρεών (διαφέρουν στις εκτιμήσεις τους από 800 χιλ. έως 1,4 εκ.), από την περυσινή και την τρέχουσα σεζόν. Με κατάθεση του ποσού στην αμκ.

Ειδικά από εκείνους που το ΑΦΜ τους είναι χρεωμένο στους δημόσιους οργανισμούς εξαιτίας αυτών των χρεών, από τη συμμετοχή τους σε συμβούλια. Από την άλλη πλευρά υπήρξε διαφορετική προσέγγιση και εκφράστηκε δια στόματος του κ. Καραϊσκάκη… Αν και –μαθαίνουμε- κάποιοι περιμένουν να υπάρξει τρίτος γύρος!

Ποδόσφαιρο ή ποδοσφαιράκι;

Πολλά «μαργαριτάρια» περιλαμβάνουν τα κείμενα των ανακοινώσεων, επιστολών και δηλώσεων, που έχουν κάνει αυτές τις μέρες, οι «αξιωματούχοι» της σκηνής, εν όψει του σημερινού τελικού.

Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα, στην επιστολή του προς τους Έλληνες διαιτητές προκειμένου να δικαιολογήσει στον ορισμό Μπορμπαλάν, επικαλείται λόγους διασφάλισης για «τα ανώτερα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου», αλλά και… ότι «σκοπός αυτού του μέτρου ήταν η αποφυγή της έκθεσής τους, σε ένα εχθρικό περιβάλλον»!

Για την αποτυχία του ακριβοπληρωμένου έργου του, ούτε λέξη! -Το πιο υποκριτικό, μετά τον ευτελισμό που επεφύλαξε στους απλήρωτους Έλληνες διαιτητές; Ότι «δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο (ο ορισμός ξένων) την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας και την ειλικρίνεια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας, την ομάδα της Διαιτησίας».

Αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού που όλο το χρόνο έβλεπε παντού καλύτερες διαιτησίες και καλύτερους Έλληνες διαιτητές, ούτε κουβέντα να τους υπερασπιστεί. Έφτασε να πει ότι «θα είχαμε έναν ορυμαγδό ανακοινώσεων», αν οριζόταν Έλληνες…

Για τις δικές τους πολιτικές ευθύνες, που αντί εξυγίανση μας προέκυψε «ροκ», οι επικλήσεις του Grexit και της «Δαμόκλειας σπάθης» ήταν καραμέλα στο στόμα του.

Στο δε άκρον άωτον να  χαρακτηρίζει «φυσιολογική τη χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο», οι απαντήσεις που πήρε σε πολλά σχόλια τύπου και διαδικτύου ήταν: "Τόσο φυσιολογική που ο πρωταθλητής αναδείχθηκε στα χαρτιά, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αντι- φιέστα, που είχαμε τραυματισμό προπονητή και εισβολή παράγοντα με όπλο κάνοντας το γύρο του κόσμου και νέα απειλή για Grexit", παρά τις επιτροπείες!

Του επισημαίνουν επίσης στο ότι είναι φυσιολογική η χρονιά που στον τελικό Κυπέλλου, «χωρίζονται οι  δημοσιογράφοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, με αστυνομική ασπίδα». Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον ίδιο «το κλίμα είναι άρρωστο»! Κάγκελα Παντού!

Ο Γραμμένος έτσι κι αλλιώς δεν μιλά πολύ, παρά μόνο τρέχει, να εκτελείται η εντολή!

Κανείς δεν λέει την αλήθεια, ότι η πολιτική θέλει τα δικά της κομματικά κέρδη κάθε φορά, ότι επεμβαίνει στο ποδόσφαιρο για να στηρίζει τα πρόσωπά της, ενώ οι πολιτικοί της γνωρίζουν από πρώτο χέρι (χεράκι-χεράκι) ότι η θεσμική λειτουργία της ΕΠΟ είναι ασφυκτικά «χειραγωγημένη» από τις μαλαματένιες εκλογές των ΕΠΣΗ.

Και φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν μπορεί να είναι εξυγιαντικά με τους μισούς συμβούλους να είναι της ΑΕΚ και τους άλλους μισούς του ΠΑΟΚ. Ποιο σύστημα γκρέμισαν, αφού το ίδιο χρησιμοποιούν με αλλαγές στα πρόσωπα και στους αγωγιάτες.

Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο φταίει, ή μήπως η κοροίδια που έχει υποστεί το ίδιο το ποδόσφαιρο από πολιτικές που απλά αλλάζουν τους γκρουπιέρηδες;

ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΣ «ΜΟΣΤΡΑΣ»

Αιγύπτιοι και "dealers"

Κάποιοι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τουε στην Κρήτη για δουλειές «real estate”, ξεχοδοχεία κλπ, όπως έχει συμβεί ήδη και με άλλους από χώρες της Μεσογείου. Δεν θα μας φανεί παράξενο να μας τους εμφανίσουν και ως «ποδοσφαιρικούς» επενδυτές, με βολταράκια και συνοδείες σε αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα.

Ο Μάγκεντ Σάμι πάντως του Εργοτέλη, όταν ήλθε, είχε πάει με… τις μύτες των παπουτσιών του και είχε συζητήσει με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και ο ίδιο έκανε και με τον Εργοτέλη όπου και κατέληξε.

Θέλουμε να πούμε, ότι οι σοβαρές κινήσεις δεν κάνουν κρότο, πριν υπάρξει κάτι που να θέτει βάση συζήτησης. Άσχετα με το αν δεν του πήγε καλά του Σάμι το ντιλ με την χρεωμένη «Λίρς» και ακόμη άσχετα με το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του στον Εργοτέλη…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News