Χιμένεθ: «Παιχνίδι που δίνει τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα»

Ποδόσφαιρο
Χιμένεθ: «Παιχνίδι που δίνει τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έναυσμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και συνάμα του ντάμπλ έδωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ενώ παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός απευθυνόμενος στον κόσμο που θα πάει να παρακολουθήσει τον τελικό, τόνισε πως το βράδυ μετά το παιχνίδι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους σώοι.

«Περιμένουμε μια ανταμοιβή μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Στον τελικό φτάνουν οι ομάδες που πέρασαν στον τελικό από τις προηγούμενες φάσεις. Και τώρα θέλουμε να το απολαύσουμε. Είναι ένα ματς που δίνει έναν τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα. 

Είναι αλήθεια πως είναι η τρίτη φορά που είμαι στον τελικό του Κυπέλλου. Στην πρώτη τα καταφέραμε, στην δεύτερη όχι. Και η φετινή. Παίξαμε με αντιπάλους πολύ δυνατούς. Είναι θεσμός που δεν αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες. Εμείς παίξαμε με όλους τους δυνατούς αντιπάλους και θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε τον τίτλο», ανέφερε αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Σε ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί, πόσο μάλιστα όταν φέτος παίζουν δύο ομάδες που ήταν πολύ ανταγωνιστικές κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος». 

Αναφορικά με την παρουσία ξένου διαιτητή: «Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε άλλα ματς σε άλλες χώρες, ένας διαιτητής από άλλη χώρα να διαιτητεύσει σε έναν τελικό. Όλοι ξέρουμε ότι έρχεται ένας διαιτητής με εμπειρία, είναι διεθνής και ελπίζουμε να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς παράπονα. Έχει σφυρίξει περισσότερα από 250 παιχνίδια στην Πριμέρα και σε άλλες διοργανώσεις, γιατί πολύ απλά, σκέφτομαι ότι είναι ένας μεγάλος διαιτητής. Αυτό φαντάζομαι». 

Ενώ για το μήνυμα στους οπαδούς που θα δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ ανέφερε: «Χαίρομαι για την ερώτηση αυτή... Είμαστε εμείς με τις δικές μας απαντήσεις και οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις σας που μπορούμε να ζεστάνουμε ή να ψυχράνουμε το κλίμα. Και δυστυχώς σε τέτοιους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, ο κόσμος που είναι στις κερκίδες γίνεται μεγαλύτερος αποδέκτης αυτού. Υπάρχουν κανόνες στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς βλέπετε προστατευόμαστε από την αστυνομία, κάποιοι έχουν φρουρούς. Αυτοί που είναι στις κερκίδες όμως δεν προστατεύονται από κανέναν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος πρέπει να έχει στον μυαλό του ότι το βράδυ θα πρέπει να γυρίσει σώος σπίτι του και σώος στη δουλειά του, χωρίς να έχει πληγωθεί. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το ματς θα είναι μα γιορτή του ποδοσφαίρου. Ποιος από τους οπαδούς θα δώσει ώθηση στους παίκτες της ομάδας του και εμείς ως επαγγελματίες να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Μάνταλος ανέφερε: «Δεν υπάρχει άγχος για αυτό το ματς. Σίγουρα είναι ένα ματς, το Κύπελλο θα κριθεί σε 90 λεπτά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε από το πρώτο λεπτό και να διεκδικήσουμε και αυτόν τον τίτλο». 

Για το νταμπλ: «Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα αυτό σκέφτεται. Πρώτα να κατακτήσουμε το κύπελλο, κάτι που θα σημαίνει ότι θα γράψουμε την δική μας ιστορία για αυτόν τον μεγάλο σύλλογο». 

Για τον τραυματισμό του: «Είναι ένας δύσκολος τραυματισμός. Αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Κάθε άνθρωπος –όχι μόνο ποδοσφαιριστής- μέσα από αυτές τις καταστάσεις βγαίνει πιο δυνατός. Έτσι έκανα κι εγώ και είμαι αυτή τη στιγμή εδώ μπροστά σας και έτοιμος να βοηθήσω στον αυριανό τελικό». 

Για το αν τους επηρεάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρωτάθλημα: «Ότι η ομάδα έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Νομίζω ότι για αυτό αμείβεται ένας ποδοσφαιριστής. Για να ξέρει πότε πρέπει να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί και να αφοσιωθεί σε ένα σημαντικό παιχνίδι που ακολουθεί. Όταν πήραμε στα χέρια μας το πρωτάθλημα είχαμε πει ότι θα το πανηγυρίσουμε μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Από κει και πέρα, μπήκαμε αμέσως στη λογική ότι ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι». 

Για το αν είναι τελικός αποδείξεων: «Η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Μετά την κατάκτηση ενός τίτλου, σκέφτονται αμέσως τον επόμενο. Αυτό που συζητάμε μεταξύ μας είναι ότι η ΑΕΚ τώρα ξεκινάει, δεν της φτάνει ένα πρωτάθλημα». 

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου: «Η εικόνα των περσινών επεισοδίων δεν άρεσε σε κανέναν. Ούτε σε όποιον ήταν στο γήπεδο, ούτε σε όποιον παρακολουθούσε το ματς. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε όλοι εμείς -ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, κόσμος- είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και των δύο χωρίς να υπάρχει κανενός είδους επεισόδιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Θέλω να πιστεύω πως αυτός ο τελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό και όλα θα κυλήσουν ομαλά». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News