Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Ονειρεύεται… καρβέλια του ΟΦΗ η Παναχαϊκή!

«Θα παίξει το χαρτί ΟΦΗ για τη Σούπερ Λίγκα;»

Η Παναχαϊκή ετοιμάζεται για μέτωπο με τον ΟΦΗ, προκειμένου να διεκδικήσει θέση στη Σούπερ Λίγκα, παρεμβαίνοντας στο περιβόητο ζήτημα του αγώνα της κρητικής ομάδας με τον Αιγινιακό. Μετά την φρούδα ελπίδα από τις αδειοδοτήσεις της Σούπερ Λίγκα και τη σωτηρία του Παναθηναϊκού και άλλων ΠΑΕ που θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο υποβιβασμού, όπως προέβλεπαν οι κανονισμοί, οι οποίοι άλλαξαν «σκανδαλωδώς» από τις δυνάμεις της διοργανώτριας, η πατρινή ομάδα, ψάχνεται με τον ΟΦΗ!

Αυτό προκύπτει σε δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας της Πάτρας «Πελοπόννησος», που επικαλείται πηγές από την πατρινή ΠΑΕ στο άρθρο της (07/05/2018) με τίτλο: «Θα παίξει η Παναχαϊκή το χαρτί ΟΦΗ για τη Σούπερ Λίγκα;». Ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχαμε εδώ και εβδομάδες για τη βλέψη της πατρινής ομάδας με όλες τις παραμέτρους που συνδέονται με τις στενές σχέσεις παραγόντων της με την αθλητική ηγεσία και την ΕΠΟ. Βεβαίως με κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Παραθέτουμε αυτούσια το άρθρο της εφημερίδας «Πελοποννήσου»:

 Θα παίξει η Παναχαϊκή το χαρτί ΟΦΗ για τη Σούπερ Λίγκα;

«Το χαρτί Παναθηναϊκός κάηκε, κατά 95%, για την Παναχαϊκή. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες πλέον να πάρει τη θέση του στη Σούπερ Λίγκα, μέσω μη αδειοδότησης.

Το μόνο χαρτί που ήταν και παραμένει ζωντανό, αλλά υπό προϋποθέσεις και άγνωστο με τι ποσοστό πιθανοτήτων, είναι του ΟΦΗ! Αρκεί, όμως, η ΠΑΕ Παναχαϊκή να θελήσει να κινηθεί έγκαιρα και άμεσα.

Εκτός κι αν έχει την πληροφόρηση πως θα κινηθεί σύντομα η αθλητική δικαιοσύνη, είτε μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ είτε μέσω του αθλητικού εισαγγελέα, στους οποίους λογικά θα έχει φτάσει ο φάκελος με τις καταγγελίες που διερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τον αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός.

Στελέχη της ΠΑΕ Παναχαϊκή εκτιμούν πως το χαρτί ΟΦΗ δείχνει να είναι, με τα σημερινά δεδομένα, η μοναδική ελπίδα για να πάρει θέση η Παναχαϊκή στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας! Εδώ, όμως, τίθεται ένα καίριο θέμα: η Παναχαϊκή έχει τη δυνατότητα ακόμα και σήμερα να καταθέσει καταγγελία στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Β' Εθνικής και ταυτόχρονα στον αθλητικό εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους και κατ' επέκταση την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης!

Αν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή περιμένουν να κινηθεί από μόνη της η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ή ο αθλητικός εισαγγελέας, ενδέχεται αυτό να συμβεί σε δύο ή και σε τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο ίσως έχει πετάξει το πουλάκι!

Οι πληροφορίες της «Π τ Δ», λοιπόν, λένε πως στην ΠΑΕ Παναχαϊκή εξετάζουν το ενδεχόμενο της άμεσης παρέμβασης μέσω καταγγελίας στο πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Β' Εθνικής, ζητώντας ταυτόχρονα να εκδικαστεί η υπόθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για προφανείς λόγους. Αυτό σημαίνει πως η Παναχαϊκή θ' ανοίξει ένα τεράστιο μέτωπο με τον ΟΦΗ. Αν όμως μόνο κατ' αυτό τον τρόπο μπορεί να διαφυλάξει το συμφέρον της και να εξαντλήσει τις πιθανότητες ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, τότε είναι υποχρεωμένη να το κάνει.» [pelop.gr]

Σε προγενέστερο άρθρο της η εφημερίδα Πελοπόννησος" (04/05), αναφέρει επίσης:

"Η «Π» αποκαλύπτει σήμερα ένα ακόμα βασικό σημείο της πολιτικής που φέρεται να σκοπεύει ν' ακολουθήσει η Παναχαϊκή: αν η ΠΑΕ Παναχαϊκή σιγουρευτεί πως η ΕΠΟ θα εγκρίνει σίγουρα την εισήγηση της Σούπερ Λίγκας, τότε απ' τη μια θα κυνηγήσει όσο μπορεί την ανατροπή της απόφασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο και απ' την άλλη θα ρίξει μεγάλο βάρος στο να κυνηγήσει με κάθε τρόπο την εφαρμογή από τη νέα κιόλας σεζόν της αναδιάρθρωσης που έχει προτείνει ο κ. Βασιλειάδης, για Σούπερ Λίγκα 1, Σούπερ Λίγκα 2 και Β' Εθνική. Μ' άλλα λόγια, η Παναχαϊκή θα δεχθεί, ανεπίσημα, να «καταπιεί» τη σε βάρος της αδικία με τις αδειοδοτήσεις, μόνο αν πάρει ως αντάλλαγμα την άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης, κάτι που θα την στείλει από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, και μάλιστα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση."

"Τελευταία ελπίδα ο ΟΦΗ"

"Αν τελικά η Παναχαϊκή δεν καταφέρει να κάνει κάτι στην υπόθεση της αδειοδότησης του Παναθηναϊκού, θα ποντάρει πλέον όλα τα χαρτιά της στον...ΟΦΗ. Να τιμωρηθεί, δηλαδή, η Κρητική ΠΑΕ με υποβιβασμό, εφ' όσον κριθεί ένοχη, για το θέμα των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο ματς με τον Αιγινιακό και για τυχόν στοιχηματική χειραγώγηση του ίδιου αγώνα, αν κι εφ' όσον ο έλεγχος της δικαιοσύνης εντοπίσει αποδεικτικά στοιχεία."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια