Απίστευτη πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό!

Ποδόσφαιρο
Απίστευτη πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (!) η ΑΕΚ λυτρώθηκε επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που έχει οριστεί να γίνει το Σάββατο 12 Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ άφησε ένα ολόκληρο ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος, η Ένωση πίεσε αρκετά τα καρέ των φιλοξενούμενων και έφτασε στη "λύτρωση" με τον πανέμορφο τέρμα του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Το ξεκίνημα για την Ένωση ήταν νωθρό και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 19’ όταν ο Μπακασέτας έπιασε φαλτσαριστό σουτ και ο Μπόζοβιτς έδιωξε δύσκολα. Στη συνέχεια ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ, όμως ο Μασούρας βρήκε μπάλα και απομάκρυνε.

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει τα καρέ των φιλοξενούενων, με την Λάρισα ωστόσο να κρατάει το πολύτιμο μηδέν στα μετόπισθεν. Στο 21’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπόζοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γκάλο.

Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων» είχαν έντονο εκνευρισμό και καθόλου καθαρό μυαλό στην τελική πάσα κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κι αυτό τους κράτησε μακριά από τη μεγάλη ευκαιρία και το γκολ, σπαταλώντας ανούσια τα πρώτα 45 λεπτά. Από την άλλη πλευρά το παιχνίδι ταίριαζε… γάντι στους βυσσινή, οι οποίοι είχαν ως παρακαταθήκη το υπέρ τους σκορ από την αναμέτρηση στη Λάρισα.

Η επανάληψη ξεκίνησε με πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Κριζμάν sto 48’ βγήκε απέναντι στον Μπάρκα, ο οποίος τον έβγαλε εκτός πορείας και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που πραγματοποίησε ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας.

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στον αγωνιστικό χώρο ανέβασε τις γραμμές της Ένωσης και στο 54’ ο ίδιος έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Λιβάγια, εκείνος προσπάθησε να γυρίσει στον Αραούχο, ωστόσο ο Μπόζοβιτς βγήκε και μάζεψε, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αργεντίνου πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 57’ με μεγάλη ευκαιρία. Ο Κριζμάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας γύρισε στον Ντέλετιτς με τον Μπάρκα να διώχνει σε κόρνερ την προσπάθειά του.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έχασε σωρεία ευκαιριών για να μπορέσει να πετύχει ένα τέρμα. Στο 71’ η κεφαλιά του Μασούντ πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα του σουτ του Χριστοδουλόπουλου είχε την ίδια κατάληξη. Στο 81’ ο Ρέντζας πρόλαβε τον Αραούχο πριν εκείνος καταφέρει αν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 94'! Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης έπειτα από κόρνερ ο Χριστοδουλόπουλος με απίθανο γυριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Λιβάγια. 

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Ντέλετιτς (82’ Περόνε), Κρίζμαν. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News