«Τσέκαρε» το εισιτήριο του τελικού και... περιμένει ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
«Τσέκαρε» το εισιτήριο του τελικού και... περιμένει ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τσέκαρε ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε με 3-1 επί του Πανιωνίου στην άδεια Τούμπα. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο «δικέφαλος» του Βορρά στο τελικό του θεσμού, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ – Λάρισα.

Αρκετά δραστήριος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν το γκολ, με το οποίο θα σιγούρευαν σε μεγάλο βαθμό τη παρουσία τους στον τελικό.

Στο 14’ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, με τον Κουλούρη να βρίσκεται στη πορεία της μπάλας και να επιχειρεί ένα εξαιρετικό σουτ το οποίο σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Κότνικ.

Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο και πιο συγκεκριμένα στο 21’ ο Κουλούρης στη δεύτερη του προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, σημειώνοντας έτσι το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στη παράταση κατάφεραν να μειώσουν λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους(40') με ένα πανέμορφο σουτ του Μασούρα το οποίο… άφησε στήλη άλατος τον Πασχαλάκη.

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με σκοπό την επίτευξη ενός τέρματος, η κάθε μια για διαφορετικούς σκοπούς. Από τη μια ο Πανιώνιος για να φτάσει πιο κοντά στο… θαύμα από την άλλη ο ΠΑΟΚ για να κλειδώσει μια και καλή την υπόθεση πρόκριση.

Τελικά, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι παίκτες του Λουτσέκου, αφού στο 68’ ο Δημήτρης Πέλκας με όμορφο πλασέ στο ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Με το σκορ πλέον στο 2-1, ο Πανιώνιος έψαχνε  τέσσερα τέρματα και προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει.

Παρά τις όποιες προσπάθειες του Πανιωνίου, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατάφερε να πετύχει το 3-1, τελειώνοντας οριστικά το παιχνίδι. Στο 80’ ο Λέο Μάτος από δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή όμως ο Μπανανά έπεσε άτσαλα πάνω στον Βραζιλιάνο μπακ με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να «σφυρίξει» το πέναλτι.

Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα, σημειώνοντας έτσι εύκολα το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης και τον ΠΑΟΚ να αποτελεί το πρώτο φιναλίστ για τον τελικό Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο(76’ Κάνιας), Μάτος, Αζεβέδο, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός(61’ Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης(60’ Πρίγιοβιτς)

Πανιωνίου: Κότνικ, Σαραμαντάς(46’ Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Μασούρας(63’ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι(75’ Νόβακ), Οικονομίδης, Γεσίλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News