Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού-Αστυνομίας σε ομιλία του Τσακαλώτου

Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στον Πειραιά λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Πειραιά ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεις των ΜΑΤ, στο περιθώριο εκδήλωσης με ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ένταση, δακρυγόνα και πετροπόλεμος συνέθεσαν το σκηνικό, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για αλόγιστη χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας.

Περίπου 250 οπαδοί του Ολυμπιακού (κάποιοι με κράνη και κουκούλες σύμφωνα με την Αστυνομία), προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Στη χρήση των χημικών, οι οπαδοί «απάντησαν» με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια και ότι άλλο βρίσκουν στην περιοχή, σπάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας. Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, στη διασταύρωση με Β. Γεωργίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.

Από την πλευρά του κόσμου αλλά και των «ερυθρολεύκων» γινόταν λόγος για εκτενή και αλόγιστη χρήση χημικών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την αστυνομία. Επίσης ότι η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στο σημείο της ομιλίας του Υπουργού.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά θα γίνει τελικά η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, κι ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στον πολυχώρο «Kremlino».

Οι υπεύθυνοι του πολυχώρου αλλά και τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, υπό τον φόβο παρέμβασης από οπαδούς του Ολυμπιακού, φαίνεται πως επηρεάστηκαν κι άλλαξαν το σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης της νομαρχιακής επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Theoxenia», όπως αναφέρεται και σε διαδικτυακό μήνυμα των υπεύθυνων της νομαρχιακής επιτροπής.

Σχόλια