default-image

Μετά το Πάσχα πιθανώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
Μετά το Πάσχα πιθανώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Πάσχα όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού στην διάρκεια της παρουσία του σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα επαναρχίσει αν πρώτα δεν υπάρξουν οι έγγραφες δεσμεύσεις από την ΠΑΕ.Θα πρέπει δηλαδή να δεσμευτούν οι αλλαγές του Πειθαρχικού κώδικα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά, εμπλουτίζοντας των με ποινές που αποτρέπουν τις παρεκτροπές.

Το δεύτερο κριτήριο που έθεσε ο υφυπουργός είναι ότι αν μια ομάδα εμπλακεί δύο φορές σε μια αγωνιστική περίοδο σε επεισόδια μεγάλης έκτασης θα χάνει την αδειοδότησή της και θα υποβιβάζεται.

Ξεκαθάρισε όμως ότι μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτά που έγιναν πέρυσι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. μπουκάλι στον Ιβιτς) και το πρόσφατο περιστατικό στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (σ.σ. με Γκαρσία), δεν θα τιμωρούνται με μια τόσο βαριά ποινή, όπως ο υποβιβασμός.

Το τρίτο κριτήριο είναι να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως αυτά που ζητάει θεωρούνται αυτονόητα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Χαρακτηριστικά είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν πάρει τις γραπτές δεσμεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν θα κοιτάξει το πολιτικό κόστος και εξέφρασε την πεποίθησή του πως πρέπει να γίνουν πράγματα για να υπάρξει μία καλύτερη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Σχετικά με το GREXIT ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι επανήλθε στο προσκήνιο αρχικά με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και εν συνεχεία με την εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ξεκαθάρισε πως αν οι διεθνείς φορείς δεν δουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, τότε το GREXIT δεν θα είναι δική μας απόφαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News