Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Τελεσίγραφο από την UEFA

Απειλή στην ΕΠΟ για τη μη τήρηση του κώδικα δεοντολογίας

"Κίτρινη" κάρτα πήρε η διοίκηση Γραμμένου...

Για τον τρόπο που οφείλει να αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο FIFA και UEFA έστειλαν τελεσίγραφο στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οι διεθνείς ομοσπονδίες έδειξαν «κίτρινη κάρτα» στη διοίκηση Γραμμένου για τη μη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, όσον αφορά στις παραπομπές παραγόντων που με δηλώσεις τους δυσφημούν το ποδόσφαιρο.

Μέχρι τώρα είχε ο Βαγγέλης Γραμμένος ακολουθούσε μια ήπια πολιτική και δεν παρέπεμπε κανέναν στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις δηλώσεων (με χαρακτηριστικότερες αυτές του Σάββα Θεοδωρίδη) που ανέβασαν τους τόνους.

Διαπιστώνοντας λοιπόν αυτή την ατιμωρησία, οι FIFA και UEFA απαίτησαν την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών χωρίς εκπτώσεις, απειλώντας ακόμα και με «ξήλωμα» την τωρινή διοίκηση, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί.

Εξάλλου, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει υπό επιτήρηση και οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν απαιτήσεις για μηδενική ανοχή σε κρούσματα ατιμωρησίας. Ο διορισμός, δε, του Χουάν Μαρίν στην ΚΕΔ θεωρείται δείγμα των προθέσεών της απέναντι στην ΕΠΟ.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια