default-image

Τζώρτζογλου VS Κουκουλάκης… σημειώσατε «1»

Ποδόσφαιρο
Τζώρτζογλου VS Κουκουλάκης… σημειώσατε «1»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση - καπέλωμα του Πορτογάλου Περέιρα τον περασμένο Αύγουστο, που αφαιρούσε τις αρμοδιότητες από τους Τριτσώνη - Κουκουλάκη και αναλάμβανε την θέση του Αρχιδιαιτητή της Κ.Ε.Δ της ΕΠΟ.

Πριν καν συμπληρωθούν 16 μήνες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ο κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης διόριζε τον Ηρακλειώτη Μιχάλη Κουκουλάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, υπογράφοντας μάλιστα τριετές συμβόλαιο, ήρθαν η ίδια η UEFA και η FIFA να αδειάσουν τον Ηρακλειώτη πρώην διαιτητή!

Από το βράδυ της Πέμπτης τον εξαίρεσαν από την Κ.Ε.Δ και να τον αντικαταστήσουν με τον Ισπανό Φερνάντεζ Μαρίν, υποβιβάζοντας τον στον ρόλο του υπευθύνου για το VAR (είναι το βίντεο που θα βοηθάει τον διαιτητή στις αμφισβητούμενες φάσεις), το οποίο όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα και που είναι και πολύ αμφίβολο αν και ποτέ υπάρξει... Εν ολίγοις τον τοποθέτησαν αρμόδιο σε κάτι που δεν υφίσταται.

Αυτό ήταν το δεύτερο χαστούκι που η UEFA και η FIFA δίνουν στον Μιχάλη Κουκουλάκη, όπως και στο άλλο μέλος της ΚΕΔ τον Σταύρο Τριτσώνη, αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση - καπέλωμα του Πορτογάλου Περέιρα τον περασμένο Αύγουστο, που αφαιρούσε τις αρμοδιότητες από τους Τριτσώνη - Κουκουλάκη και αναλάμβανε την θέση του Αρχιδιαιτητή της Κ.Ε.Δ της ΕΠΟ.

Μια τοποθέτηση που ο Πρόεδρος της  ΕΠΣ Ηρακλείου και άλλες Ενώσεις είχαν ζητήσει στις συναντήσεις και στην αλληλογραφία που τότε γινόταν με την UEFA και την FIFA, λόγω των μεγάλων προβλημάτων και των παραπόνων των ΠΑΕ που υπήρχαν από τις κακές διαιτησίες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αποκορύφωμα ήταν ο ημιτελικός αλλά και ο τελικός του κυπέλλου της περασμένης σαιζόν, αλλά και οι αδικίες στις αξιολογήσεις των διαιτητών...

Στο διάστημα αυτό αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν οι σκανδαλώδεις μισθούς και τα ποσά που ο Μιχάλης Κουκουλάκης και άλλοι κόστιζε στην ΕΠΟ και που όπως κατήγγειλε χωρίς να διαψευστεί ποτέ ο Νίκος Τζώρτζογλου, ξεπερνούσαν τις 150.000 το χρόνο! Την ίδια στιγμή ο κ. Κουκουλάκης αρνιόταν επίμονα μέχρι και σήμερα να πληρώσει όπως όλοι οι διαιτητές τα νόμιμα ποσοστά από τα διεθνή παιχνίδια, αλλά και από παιχνίδια που έπαιζε ενώ ακόμα ήταν στη Σούπερ Λιγκ.

Για πολλούς η υποβάθμιση του Μιχάλη Κουκουλάκη και η αποπομπή του από την ΚΕΔ ήταν αναμενόμενη και ταυτόχρονα μια συντριπτική νίκη του Νίκου Τζώρτζογλου. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ σαν σλόγκαν στην διαμάχη αυτή διατράνωνε ότι "δεν είναι δυνατόν να ζουν σήμερα οι Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, τα ερασιτεχνικά σωματεία να μη παίρνουν ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία και την ίδια στιγμή να αμείβονται κάποιοι με μισθούς 15.000 το μήνα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News