Νίκη στις καθυστερήσεις για την ΑΕΛ, 2-1 την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Νίκη στις καθυστερήσεις για την ΑΕΛ, 2-1 την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες με Ναζλίδη και Χριστοδουλόπουλο

Στις 23 Οκτωβρίου 2017 η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ατρόμητο κι έχανε με 0-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έφευγαν ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ένα σερί 26 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Σερί που έφτασε στο τέλος του την 1η Μαρτίου του ΄18 τελικά στο AEL FC Arena.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση και λίγο ποδόσφαιρο, αφού δεν ευνοούσε και ο τραγικός αγωνιστικός χώρος για κάτι τέτοιο, η Ενωση προηγήθηκε με τον Μασούντ αλλά οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τον Ναζλίδη και στο 93' με τον Γκρίζμαν πήραν τη νίκη και θεωρητικά το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Αποχώρησε τραυματίας (και) ο Χουλτ για τους κιτρινόμαυρους...

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για την ΑΕΚ αλλά ο Λαμπρόπουλος σούταρε πάνω στον Μπόζοβιτς στο 2', από πολύ καλή θέση, χάνοντας την ευκαιρία. Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο αλλά σταδιακά αυτός χάθηκε, για να κυριαρχήσουν τα νεύρα. Τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΛ, οι οποίοι έπεφταν δύο και τρεις σε όποιον είχε την μπάλα, έφεραν ως απάντηση τα αντίστοιχα των Κιτρινόμαυρων και έτσι σταδιακά έφυγε οποιαδήποτε έννοια ποδοσφαίρου και βλέπαμε... ξύλο. Οταν δεν γινόταν αυτό, η ποιότητα των παικτών της Ενωσης τους επέτρεψε να κάνουν άλλες δύο φάσεις, αλλά τα σουτ των Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλου δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται με νεύρα από τα συνεχή δυνατά μαρκαρίσματα.

Αυτά τα νεύρα έγιναν περισσότερα νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50', όταν ο Μασούντ βγήκε τετ α τετ και έκανε το 0-1, σε μια φάση που οι αμυντικοί της Λάρισας σταμάτησαν (!) να παίζουν και πήγαν στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθούν για φάουλ του Μοράν στο ξεκίνημα. Λίγα λεπτά μετά, στο 56', ήταν η σειρά των Κιτρινόμαυρων να διαμαρτυρηθούν για τον καταλογισμό του πέναλτι εις βάρος του Λαμπρόπουλου και υπέρ του Ναζλίδη, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-1. Με ψυχολογία από την ισοφάριση, η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και στοι 62' είχε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με το δοκάρι του Ναζλίδη από κοντά! Με το ματς να μην εξελίσσεται καλά για την ΑΕΚ, η οποία πέρα από τα άλλα είχε καταληφθεί και από νεύρα με συνέπεια να μην υπάρχει καθαρό μυαλό, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε τον Γαλανόπουλο αντί του Κλωναρίδη και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, με Λάζαρο-Μπακασέτα εξτρέμ και τον Μασούντ στην κορυφή.

Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν κι αυτός που θα μπορούσε να κρίνει το ματς στο 75' αλλά μετά την εκπληκτική ενέργεια του πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι και αμέσως μετά ο Χιμένεθ έχασε με τραυματισμό και τον Χουλτ, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Γκάλο (πήγε αριστερό μπακ ο Μπακάκης). Η ένταση που υπήρχε στο ματς είχε αρχίσει να υποχωρεί πλέον, όπως υποχωρούσε και η ΑΕΛ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πιέζει περισσότερο για το δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να βάλει στο 85' με τον Μασούντ -μετά το άψογο κατέβασμα και στρώσιμο του Λάζαρου- αλλά ο Ιρανός τελείωσε λάθος τη φάση... Και η τιμωρία για αυτό, όπως τιμωρείται πάντα κάθε λάθος του Μασούντ, ήρθε στο 93': Πολύ ωραία μπαλιά του Λεοζίνιο για τον Κρίζμαν, άψογο διαγώνιο, 2-1 η ΑΕΛ και τέλος στο αήττητο σερί της Ενωσης!

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόνστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (92' Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (81' Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης (86' Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79'), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69' Γαλανόπουλος).

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την ΑΕΛ

Μετά το 1-0 του Μασούντ η ΠΑΕ Λάρισα έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη.

"Ζήτω η εξυγίανση!Ο πιο καθαρός ημιτελικός της Ελλάδος... Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τίποτα. Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη γι' αυτό που ζούμε". Όλα αυτά εν αναμονή του επόμενου "χτυπήματος", ανέφερε η ανακοίνωση της ΑΕΛ.

Πηγή: gazzeta.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News