default-image

Πρώτος Έλληνας σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα ο Γιακουμάκης

Αθλητισμός
Πρώτος Έλληνας σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα ο Γιακουμάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H φετινή ξέφρενη πορεία του Πλατανιά, ο οποίος μετά τη νίκη (1-0) επί του Ηρακλή για την 25η αγωνιστική της Super League διατηρεί "ζωντανές" τις ελπίδες του για είσοδο στην πρώτη πεντάδα και τα playoffs ανήκει στους συντελεστές της, δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Παράσχος μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον "Γηραιό".

Κι ένας εξ' αυτών, είναι ο άνθρωπος που έκρινε με το γκολ του την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 23χρονος Έλληνας επιθετικός Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας το δέκατό του γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ πίσω από τους Μπεργκ, Γιουνές, Κόντε και Ιντέγε. Πίσω από τον Γιακουμάκη βρίσκονται ο Ναζλίδης της ΑΕΛ με οκτώ γκολ και ο Μανούσος - alter ego του στην επίθεση της ομάδας έχοντας "χτίσει" ένα εκπληκτικό "δίδυμο" - με επτά γκολ.

Δυνατός, δυναμικός στα όρια του επιτρεπτού, δεν διστάζει να "βάλει" τα πόδια του στη φωτιά. Ο πρώτος σκόρερ του Πλατανιά με "όπλο" την ταχύτητά του, την ορμητικότητά και το "δολοφονικό" ένστικτο στο σκοράρισμα αφήνει τη... στατιστική - απλά - να τον επιβεβαιώνει. Άλλωστε, όπως επιβεβαίωσε μετά τη λήξη του ματς το καλοκαίρι θα τον βρει στα Σπάτα να προσπαθεί να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Είναι ο πέμπτος ποδοσφαιριστής του Πλατανιά με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Πλατανιά στην τρέχουσα σεζόν της Super League, καθώς έχει αγωνιστεί στα 21 από τα 25 ματς του πρωταθλήματος και μετρά 1932 αγωνιστικά λεπτά.

Μαζί με τον συνονόματό του, Γιώργο Μανούσο, έχουν επωμιστεί το επιθετικό φορτίο της ομάδας των Χανίων έχοντας συνολικά και οι δύο 101 τελικές προσπάθειες (46 ο Γιακουμάκης, 55 ο Μανούσος). Σκοράρει, δηλαδή, κατά μέσο όσο 1 γκολ ανά 4.6 τελικές προσπάθειες.

Είναι στην έκτη θέση των παικτών με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στη Super League, πίσω από τους Μπεργκ (85), Τουράμ (64), Μανούσο (55), Ναζλίδη (52), Μάσα (51).

Από τα δέκα γκολ που έχει πετύχει, μόνο τα δύο είναι μακριά από τα Περιβόλια. Αυτά που πέτυχε στο "Απόστολος Νικολαΐδης" απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην Κέρκυρα απέναντι στην τοπική νησιωτική ομάδα.

Τα υπόλοιπα οκτώ είναι στο... σπίτι του, σε εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του. Μάλιστα έχει καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στους δύο "αιωνίους", Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά όχι απέναντι στην... επόμενη ομάδα του, ΑΕΚ.

Μόνο σε ένα εκ των οκτώ ματς, στα οποία παραβίασε την αντίπαλη εστία, η ομάδα των Χανίων γνώρισε την ήττα (από Παναθηναϊκό). Στα υπόλοιπα επτά που πέτυχε γκολ, ο Πλατανιάς είχε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Οι μόνοι μήνες που δεν βρήκε δίχτυα ήταν ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης, αν και στον ενδέκατο μήνα του προηγούμενου έτους (2016) ο Πλατανιάς έδωσε μόνο δύο ματς (ισοπαλία στο "Καυτανζόγλειο" με τον Ηρακλή 1-1 και ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ).

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News