default-image

Πήρε βαθμό από τον Ηρακλή ο Πλατανιάς

Ποδόσφαιρο
Πήρε βαθμό από τον Ηρακλή ο Πλατανιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρακλής και Πλατανιάς είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά Χουάντερσον και Σωτηρίου ήταν υπεύθυνοι για το τελικό 0-0 στην αναμέτρηση.

Το ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Super League ήταν αυτό ανάμεσα σε Ηρακλή και Πλατανιά στο Καυτανζόγλειο.

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονταν από την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Λεβαδειακό και στον αντίποδα, ο Πλατανιάς ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να "κόψει" βαθμούς από τον Ολυμπιακό μετά το 1-1 στα Περιβόλια.

Εκτός αποστολής για τον Ηρακλή ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (9 γκολ), Απόστολος Βέλλιος, καθώς εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικές εξαιτίας καρτών (είχε συμπληρώσει 4). Απόντες για την ομάδα των Χανίων ήταν ο τραυματίας Γιαγιά Μπανανά και ο τιμωρημένος Λεονάρντο Ράμος.

Πριν την αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο, οι γηπεδούχοι καταλάμβαναν την 10η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, ενώ ο Πλατανιάς ακολουθούσε στην 11η με 20 πόντους.

Ο Ηρακλής μπήκε... γκαζωμένος στην αναμέτρηση και επέβαλλε πλήρως το παιχνίδι του στα πρώτα λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν τρομερή ενέργεια απέναντι σε έναν Πλατανιά που έδειχνε υπνωτισμένος και... γεννούσαν την μια κλασική ευκαιρία πίσω από την άλλη. Το πρόβλημα για την ομάδα του Παπαδόπουλου ήταν ότι καμία από τις φάσεις δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τσιλιανίδης έπειτα από κούρσα πλάσαρε εντός περιοχής, όμως ο Σωτηρίου με εξαιρετική επέμβαση είπε "όχι" στον μέσο των γηπεδούχων. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε το σουτ του Καρασαλίδη στο αμέσως επόμενο λεπτό και σταμάτησε ξανά την προσπάθεια του Τσιλιανίδη στο 8'!

Δύο λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών του Ηρακλή, με τον Λουκίνα να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία, απέναντι στον Σωτηρίου.

Ο Πλατανιάς αφού ξεπέρασε τον εφιάλτη του πρώτου δεκαλέπτου δίχως συνέπειες, σταδιακά κατάφερε να χαμηλώσει το τέμπο του αγώνα και να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με γκολ στο 15', όμως ο Χουάντερσον με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε το ευθύβολο, μακρινό σουτ του Γκνιάτιτς.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ξέφρενος και ήταν δύσκολο να συνεχίσει έτσι. Φυσιολογικά έπεσε, εξέλιξη που ευνοούσε τον Πλατανιά, ο οποίος έδειξε να βολεύεται στο σετ παιχνίδι. Μάλιστα στο 35ο λεπτό χρειάστηκε μια ακόμη καλή επέμβαση του Χουάντερσον σε προσπάθεια του Μενδρινού, προκειμένου να μείνει ανέπαφη η εστία του Ηρακλή.

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Καυτανζόγλειο, διάστημα στο οποίο παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, όμως κυρίως ο Σωτηρίου και μετά ο Χουάντερσον... ευθύνονται για την μη επίτευξη τερμάτων.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στο ματς και έλεγξε τον ρυθμό στον χώρο της μεσαίας γραμμής (41% - 59% κατοχή). Δεν επέτρεψε στον Ηρακλή να βρει ρυθμό και να απειλήσει, αντίθετα η ομάδα του Παράσχου ήταν αυτή που είχε την πολύ μεγάλη φάση στο 57ο λεπτό.

Η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων, ο Μπουκουβάλας δεν απομάκρυνε όπως θα ήθελε και ο Γουνδουλάκης από τα τρία μέτρα σούταρε με δύναμη, όμως ο Χουάντερσον ενστικτωδώς έδιωξε με τα πόδια, σώζοντας την εστία του Ηρακλή.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου και ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χορτάρι. Οι τελικές στο 75' ήταν 6(4) - 13(5), δίχως όμως να υπάρχει σκορ στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου βρήκε τους Ηρακλή και Πλατανιά να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης (76' Πασάς), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Μπουλούτ (64' Ρομάνο), Λουκίνας (70' Περόνε).

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (66' Ντίνας), Μουνάφο, Αποστολόπουλος (86' Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (79' Στανισάβλιεβιτς), Ανγκούλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News