default-image

Στις καθυστερήσεις χάθηκε η πρόκριση για τον Πλατανιά

Αθλητισμός
Στις καθυστερήσεις χάθηκε η πρόκριση για τον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτο παιχνίδι εντός ολίγων ημερών για Ατρόμητο και Πλατανιά, που είχαν τεθεί αντιμέτωποι στις 6 Ιανουαρίου για το πρώτο ματς του κυπέλλου στα Περιβόλια (0-0), στις 9 του μήνα για το πρωτάθλημα στο Περιστέρι (0-0) και την Τρίτη (12/1) εκ νέου στην Αθήνα, στη ρεβάνς του κυπέλλου για τους "16" του θεσμού, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά με γκολ του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις (91').

Ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό, , όταν από πάσα του Λημνιού ο Μπαστακός έκανε το σουτ, με τον Κοκκαλά να διώχνει με τα πόδια. Στα πρώτα λεπτά η ομάδα των Χανίων επιχειρούσε να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση με Αποστολόπουλο, Γουνδουλάκη και Μενδρινό, φτάνοντας στα καρέ του Μπάρκα στο 23'. Ο Ράμος έβγαλε κάθετη πάσα στον Γουνδουλάκη, αλλά ο Κιβρακίδης πρόλαβε τον μεσοεπιθετικό του Πλατανιά προτού φανεί απειλητικός για τον γκολκίπερ των Περιστεριωτών. Νέα άξια αναφοράς ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 28'.

Ο Λε Ταλέκ έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά το σουτ του Λημνιού από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ στο 34', εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα του Ατρόμητου. Ο Γουνδουλάκης έδωσε στον Ράμος, ο οποίος αφού πήρε μέτρα, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1)! Οι "κυανόλευκοι" πια ήθελαν δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση, μετά το 0-0 στα Περιβόλια. Η ισοφάριση ήρθε άμεσα.

Στο 42' Ουμπίντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λε Ταλέκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Μπίτολο, ο οποίος με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ναπολεόνι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να σουτάρει άστοχα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ο Πλατανιάς ήταν ιδιαίτερα επικύνδινος στην κόντρα επίθεση, φροντίζοντας να αξιοποιήσουν μία εξ αυτών.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν εμφανής η πρόθεση των Περιστεριωτών να σημειώσουν γρήγορο γκολ, ώστε να μην τους πιάσει άγχος όσο περνά η ώρα. Στο 55' ο Αποστολόπουλος μπήκε στην περιοχή του Ατρόμητου, σούταρε, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε, κρατώντας το 1-1. Δύο λεπτά μετά οι Κρητικοί απείλησαν εκ νέου, με τον Γουνδουλάκη να αφήνει για τον Αποστολόπουλο, που σούταρεΔύο λεπτά μετά οι Κρητικοί απείλησαν εκ νέου, με τον Γουνδουλάκη να αφήνει για τον Αποστολόπουλο, που σούταρε, αλλά ο Λαζαρίδης έβαλε την κόντρα κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Ατρόμητος στο 71 έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για μπει μπροστά στο σκορ. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Πλατανιά, ο Μπανανά έδιωξε άτσαλα πάνω στον Λαζαρίδη, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Έλληνα αμυντικό, αφού πέρασε πάνω από την εστία του Κοκκαλά. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 2-1, με τον Λε Ταλέκ να πιάνει την κεφαλιά στο 77', στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Είχαν πλέον ανοιχτεί σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, την ίδια ώρα που ο Πλατανιάς ήταν κίνδυνος - θάνατος στην αντεπίθεση. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 91'. Ο Λε Ταλέκ βγήκε στην πλάτη του Μπανανά από αριστερ, απέφυγε τον Κοκκαλά, γύρισε στον Ναπολεόνι και ο Ιταλός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ (2-1)! Δεύτερη ασίστ από τον Γάλλο, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της πρόκρισης.

Μετά το γκολ του Ατρόμητου, αλλά και με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους παράγοντες των δύο ομάδων. Τελικά ο Ατρόμητος πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφού λυτρώθηκε στο φινάλε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (74' Μίλος Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας (60' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Λημνιός (46' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνάτιτς, Μουνάφο, Γονδουλάκης (82' Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος (74' Ανγκούλο), Μενδρινός (67' Ντίνας), Ράμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News