default-image

Ντεμπούτο Νιόπλια με 4-0 επί του ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Ντεμπούτο Νιόπλια με 4-0 επί του ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο Άγγελος Αναστασιαδης να μίλησε για φρένο στον κατήφορο του ΠΑΟΚ μετά την λευκή ισοπαλία της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, όμως αποδείχθηκε απόψε στο Περιστέρι ότι ο «Δικέφαλος»… νοσεί βαριά .

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Νιόπλια (έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο), εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Κλάους (δεν συγκράτησε τα νεύρα του στο 42΄κι ενώ είχε χρεωθεί ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη στο 31΄) έκανα φύλλο και φτερό την τραγική άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος εκτέθηκε και από τις εμμονές του Αναστασιάδη. Ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο τραγικός που οι περίπου 200 οπαδοί του άρχισαν να αποχωρούν μετά το 4-0.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει μείνει στους -3 από τον Παναθηναϊκό και εκπέμπει SOS ενόψει πλέι οφ.

Ο "Δικέφαλος" μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του από το δεύτερο λεπτό, όταν δημιούργησε κίνδυνο για την εστία του Ατρομήτου, χωρίς, όμως, να πετύχει το γκολ. Στο 8', ωστόσο, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντίνος βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Ρατς, αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκορμπούνοφ.

Ο "Δικέφαλος" ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε στις φάσεις που δημιούργησε να φτάσει στο γκολ. Περέιρα, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά το 0-0 παρέμενε. Ο Ατρόμητος, αφού άντεξε την πίεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Δημούτσο στο 39'. Ο μέσος του Ατρομήτου εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κιβρακίδη και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αποβολή για Κλάους

Τρία λεπτά αργότερα τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο για τον ΠΑΟΚ. Στο 42' ο "Δικέφαλος" έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αθανασιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός του Δικεφάλου πάτησε τον Γκαρσία και δικαιολογημένα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη, ωστόσο, είχε προηγηθεί λανθασμένο "κιτρίνισμα" του από τον Αρετόπουλο στο 31', όταν και βρήκε καθαρά την μπάλα.Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 45' με μία χαμένη ευκαιρία του Ναπολεόνι, τον οποίο σταμάτησε ο Σαρλ Ιτάνζ.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είχε γκολ. Και πάλι για Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες έκαναν το 2-0 με τον Ούμπιδες, ο οποίος πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Μαρσελίνο. Ο μέσος του Ατρομήτου βγήκε τετ α τετ με τον Ιτάνζ, πλάσαρε πολύ σωστά κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη των γηπεδούχων.

Ο "Δικέφαλος" αντέδρασε με δύο χαμένες ευκαιρίες. Στο 55' ο Ρατς σέντραρε από τα αριστερά, ο Κούρος δεν έκανε σωστό υπολογισμό της μπάλας, αλλά ο Γκορμπούνοφ τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ, πριν ο Περέιρα κάνει την προβολή σε κενό τέρμα. Στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα πέρασε άουτ. Από το 2-0 και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος, αφού είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε, πρόσεχε πολύ την άμυνά του και εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα προσπαθούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα. Μάλιστα, στο 69' είχε δοκάρι με τον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έπιασε ένα πολύ τεχνικό σουτ, αλλά ήταν άτυχος. Όσο άτυχος ήταν ο Ιταλός, τόσο τυχερός στάθηκε ο Κώστας Κατσουράνης τρία λεπτά αργότερα. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αποτελείωσε την πρώην ομάδα του στην Ελλάδα, όταν σε μία ακόμη αντεπίθεση, ο Ούμπιδες βρήκε τον Κούρο, εκείνος σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε, αλλά στην πορεία της μπάλα βρέθηκε ο Κατσουράνης και σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Στο 77' ο Στέφανο Ναπολεόνι κατάφερε να βάλει τελικά το γκολ που ήθελε. Σε μία ακόμη κόντρα, αφού ο Αναστασιάδης δεν έκανε κάτι για να συμμαζέψει την ομάδα του, ο Ιταλός επιθετικός πήρε την  μπάλα, έτρεξε πολλά μέτρα και τελείωσε την φάση κάνοντας το 4-0.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στην ομάδα, ενώ από την άλλη συνεχίστηκε ο κατήφορος που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια.  

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (66' Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (79' Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (65' Αγκουαζί)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (73' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα (86' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (56' Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News