Μουντιάλ 2022: Θέλημα Θεού, η Αργεντινή του Μέσι πήρε τον τελικό του αιώνα

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Θέλημα Θεού, η Αργεντινή του Μέσι πήρε τον τελικό του αιώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορυφή του κόσμου μετά από 36 χρόνια, 4-2 στα πέναλτι την Γαλλία του απίστευτου Εμπαπέ

Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή, ο Μέσι κατακτά το τρόπαιο του Μουντιάλ που έλειπε από την πλούσια συλλογή του! Η Αργεντινή νίκησε στον τελικό του αιώνα στα πέναλτι με 4-2 την Γαλλία, ένας τελικός που θα μείνει στην αιώνια ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Αργεντινή προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι του Μέσι και γκολ του Ντι Μαρία και μέχρι το 80' διατηρούσε το 2-0 αλλά εκεί μίλησε η κλάση του Εμπαπέ, που με ένα πέναλτι και αμέσως με ένα γκολ αριστούργημα ισοφάρισε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί το έπος συνεχίστηκε, με τον Μέσι στο 108' να δίνει προβάδισμα 3-2 στην Αργεντινή αλλά τον Εμπαπέ να είναι ασταμάτητος και με νέο πέναλτι να ισοφαρίζει 3-3! Στις καθυστερήσεις της παράτασης χάθηκαν μεγάλες εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ αλλά η ισοπαλία δεν άλλαξε και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Εκεί η Αργεντινή ήταν απόλυτα εύστοχη ενώ οι Γάλλοι είδαν το πέναλτι του Κομάν να το πιάνει ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ενώ το πέναλτι του Τσουαμενί κατέληξε άουτ. Έτσι με τελικό σκορ 4-2 η Αργεντινή στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!

Η εξέλιξη των πέναλτι

  • Ο Εμπαπέ σκόραρε ξανά από τη βούλα
  • Ο Λορίς έκανε βηματάκι αριστερά, ο Μέσι σούταρε χαμηλά και λίγο από την άλλη πλευρά και 1-1
  • Ο Κομάν εκτελεί δυνατά, ο Μαρτίνες πέφτει αριστερά και το αποκρούει!
  • Ο Ντιμπάλα εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-1 για την Αργεντινή
  • Ο Τσουαμενί το έριξε έξω!
  • Ο Παρέδες εκτελεί και κάνει το 3-1
  • Δύναμη και κέντρο από τον Κολό Μουανί και 3-2
  • Ο Μοντιέλ στέφει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου

//--> //--> ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (91' Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (120_1' Ντιμπάλα), Ντι Μαρία (64' Ακούνια), Ντε Πολ (102' Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Μέσι, Άλβαρες (102' Λα. Μαρτίνες)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ (120+1' Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ (71' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96' Φοφανά), Ντεμπελέ (41' Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (71' Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (41' Τουράμ)

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News