Μουντιάλ στο Κατάρ και... πράσινα όνειρα!

Απόψεις
Μουντιάλ στο Κατάρ και... πράσινα όνειρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικά κατορθώματα, αλήθειες, ο Μέσι πρώτος στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που... - Το τούνελ που πήγε κι ήλθε ο Ριγκομπέρτ Σονγκ και "σφηνάκια", με μία δόση θεσμικής ανεπάρκειας...

-Η αγγλόφωνη κάλυψη της συνάντησης ΗΠΑ-Αγγλίας (0-0) την Παρασκευή ήταν ο αγώνας ποδοσφαίρου ανδρών με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην αμερικανική τηλεόραση ποτέ, με κορυφαίο κοινό 19,65 εκατομμυρίων θεατών στο FOX.

-Πολύ δελεαστική η νέα υπόσχεση της Λαρίσας Ρικέλμε: «Αν η Βραζιλία κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ποζάρω ξανά όπως με έφερε ο Θεός στον κόσμο!..».

-Ολοφάνερη αλήθεια: Το Βέλγιο είχε όλο αυτό το ταλέντο όλα αυτά τα χρόνια και δεν κέρδισε ποτέ τρόπαιο. Μιλάμε μάλιστα για μια χρυσή γενιά. (Καλώς σχολιάζουν και στο twitter «όπως ο Πεπ δεν μπορεί να κερδίσει το Champions League με τη Σίτι»!)

-Οι Κροάτες στους “16”, οι Βέλγοι στα σπίτια τους. Αντίο Μαρτίνεθ! Τέλος το φιάσκο;

Μοναδικό: Κορυφαία ομάδα στον στ' όμιλο το Μαρόκο. Η πρώτη αφρικανική εθνική που κέρδισε τον όμιλο της αυτόν τον αιώνα! Το Μαρόκο πάντως βρίσκεται στη φάση των νοκ-άουτ, μόνο για δεύτερη φορά στην ιστορία

-Σκέψου μόνο ότι το Μαρόκο ήταν στην κορυφή ενός ομίλου που περιελάμβανε το Βέλγιο, την Κροατία και τον Καναδά!

-Που να σταυρώσουν σημείο, οι παίκτες του στοιχήματος σ’ αυτό το Μουντιάλ. Αυτοί πάντως που έπιασαν τα προγνωστικά τους, με… το τσουβάλι!

-Ο Μέσι είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που του έχουν αποκρούσει δύο πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

-Πολύ ακριβή η ζωή σε ένα Μουντιάλ του "Κόλπου": Με 16 ευρώ τη μπύρα (έξι περισσότερα από ό,τι σε μερικά από τα ξενοδοχεία της Ντόχα) και 50 τον μπουφέ (είτε φας μια σαλάτα είτε επτά πιάτα...) και τρία κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ντόχα για να φιλοξενούν στενόχωρα, τους φιλάθλους.

-Είναι λίγο πάνω από 400 ευρώ ανά διανυκτέρευση και άτομο κατά τη φάση των ομίλων, περίπου 300 στη φάση των 16 και στα προημιτελικά και πάνω από 200 την τελευταία εβδομάδα. Μιλάμε για τους πιο βασικούς ναύλους, με πιο οικονομικές καμπίνες. Οι πιο πολυτελείς περιοχές VIP στο Κατάρ; Ιδιώτες μάγειρες, βιολιστές, απεριόριστο αλκοόλ και έως και 34.000 δολάρια για να παρακολουθήσετε τον τελικό στην καλύτερη θέση....

Ο Ριγκόμπερτ Σονγκ ...πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε!

Δεν μπορείς να το δεις αλλιώς. Η ιστορία του Ριγκόμπερτ Σονγκ, ως προπονητής του Καμερούν, είναι εκπληκτική! Ως παίκτης σίγουρα μένει ως ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Καμερούν μαζί με τον Σάμουελ Ετό. Ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ έχει παίξει σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα ως παίκτης και αυτή τη στιγμή κάνει την εμφάνισή του στο πέμπτο του, στο ρόλο του προπονητή.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον περασμένο Φεβρουάριο, αντικαθιστώντας τον Τόνι Κονσεϊσάο. Με τις οδηγίες του, το Καμερούν ξεπέρασε με νίκη την Αλγερία κλείνοντας θέση στο Κατάρ, έχοντας μπροστά, σήμερα, την πρόκληση της Βραζιλίας.

Ο Σονγκ, το 2016 ξεπέρασε ένα δυνατό εγκεφαλικό, λέγοντας μετά την ανάρρωσή του στη L'Equipe, ότι ήταν ο σκύλος του που τελικά του έσωσε τη ζωή.

«Άφησα την πόρτα ανοιχτή γιατί περίμενα έναν επισκέπτη. Αν ήταν κλειστή, θα είχα τελειώσει επειδή η οικογένειά μου ήταν στο Παρίσι. Ο σκύλος μου πρέπει να ένιωσε κάτι και άρχισε να γαβγίζει. Μετά ήρθε ο άνθρωπος που περίμενε και με είδε ξαπλωμένο στο πάτωμα».

Δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη νοσοκομειακή φροντίδα αλλά τον υποστήριξε ο πρόεδρος της χώρας που τον έστειλε στο Παρίσι…

Σε κωματώδη κατάσταση, ο Σονγκ λέει ότι είχε μια σειρά από οράματα που τελικά τον βοήθησαν να αναρρώσει, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πατέρα του που πέθανε όταν ίδιος ήταν ακόμη παιδί.

«Ήταν σαν ένα όνειρο. Ξαναβρέθηκα με τους προγόνους μου. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 9 χρονών, αλλά τον αναγνώρισα. Μου είπε: “Τι κάνεις εδώ; Πρέπει να γυρίσεις”! Μου συνέβη και με τον μεγαλύτερο αδερφό του.Μόλις τους άκουσα, άρχισα να τσακώνομαι. Είχα απίστευτη δύναμη και άρχισα να ουρλιάζω: Αφήστε με, ελευθερώστέ με»!

Ο Σονγκ θα ελπίζει να ενσταλάξει αυτό το επίπεδο αντοχής στους παίκτες του όταν το Καμερούν θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Βραζιλία. Το αφρικανικό έθνος έχει περάσει μόνο μία φορά στα νοκ-άουτ στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία. (Πηγές: Youtube, Marca)

«Όχι βέβαια ο Μαυρωτάς…» -Άλλος είναι…

Ψάχνουμε για δημοκρατική λειτουργία θεσμών με το φανάρι στη χώρα μας. Κοινό μυστικό οι πολιτικές παρεμβάσεις σε θέματα που απαιτούν σοβαρότητα και δημοκρατική ευαισθησία. Κάποιοι πολιτικοί, μένουν ασύδοτοι. Το βλέπουμε και στο παρασκήνιο που αφορά το ποδόσφαιρο, όπου η διαπλοκή έχει εκσυγχρονιστεί…

Το χτεσινό σχόλιο από το blog "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαϊδη, οδηγεί στην αλήθεια για την ανώτερη εμπλοκή της ηγεσίας του αθλητισμού στο θέμα του ΠΑΟΚ (Γιώργος, Νίκος Σαββίδης) με την ΕΕΑ, φωτογραφίζοντας τον... αμερόληπτο υφυπουργό αθλητισμού...  Σαφώς δικαιώνει την πρώτη ανάγνωση μέσα από τα σχόλια της στήλης μας. Τίτλος: Τα μισόλογα.

«Έχασε την μπάλα σήμερα ο Ν.Τζουλάκης:"Δεν ευθύνομαι εγώ για τη δημοσιοποίηση του δελτίου Τύπου", είπε.

-Τότε, ποιος, τον ρώτησε ο Μ. Γκαγκάτσης.  "Η ΓΓΑ, το δημοσιοποίησε", ψέλλισε ο πρόεδρος της ΕΕΑ.

-Άρα, ο Μαυρωτάς, επέμενε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ. "Όχι, βέβαια", απάντησε ο Ν. Τζουλάκης».

Άλλος, άλλος... !!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News