Μουντιάλ 2022: Στους "16" Μαρόκο και Κροατία, έξω το Βέλγιο!

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Στους "16" Μαρόκο και Κροατία, έξω το Βέλγιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος ηχηρός αποκλεισμός από την διοργάνωση είναι γεγονός

Το Μαρόκο και η Κροατία πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στον 6ο Όμιλο και προκρίθηκαν στους "16" αλλά η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Βέλγιο, που αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια ομάδα με τεράστια ονόματα στο ρόστερ του (Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Κουρτουά κ.α.) αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες και ούτε να επαναλάβει στο ελάχιστο την πορεία στο Μουντιάλ πριν τέσσερα χρόνια που είχε φτάσει στην 3η θέση!

Στα σημερινά παιχνίδια το Μαρόκο πήρε την πρωτιά στον όμιλο επικρατώντας με 2-1 του Καναδά, ενώ Κροατία και Βέλγιο ήρθαν ισόπαλοι 1-1, ένα αποτέλεσμα που ευνόησε τους Κροάτες και άφησε εκτός Μουντιάλ τους Βέλγους. Μοιραίος παίκτης για το Βέλγιο ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες για το γκολ που θα κρατούσε την χώρα του στην διοργάνωση του Κατάρ...

Καναδάς-Μαρόκο 1-2

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε έναν όμιλο μαζί με την φιναλίστ του περασμένου Μουντιάλ, Κροατία, αλλά και το Βέλγιο που ήταν στην κορυφή του ράνκινγκ της FIFA τα τρία προηγούμενα χρόνια το Μαρόκο τερμάτισε πρώτο και καλύτερο, με τους Αφρικανούς να σφραγίζουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας 2-1 του Καναδά. Με γκολ των Ζιγές και Εν Νεσιρί το Μαρόκο έφτασε στην νίκη και απλά ο Καναδάς μείωσε με αυτογκόλ του Αγκέρ.

//--> //-->

Κροατία-Βέλγιο 0-0

Η Κροατία έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο, αλλά η ισοπαλία ήταν αρκετή για να τη στείλει στα νοκ άουτ από τη 2η θέση του 6ου ομίλου και να αφήσει εκτός συνέχειας τους "κόκκινους διαβόλους". Με καλή απόδοση και αρκετές ευκαιρίες, οι φιναλίστ του προηγούμενου τουρνουά απειλήθηκαν μόνο από τον Ρομέλου Λουκάκου στο 2ο ημίχρονο που σπατάλησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και πλέον κοιτάζουν τον επόμενο αντίπαλο που θα προκύψει από τη 2η θέση του 5ου ομίλου το βράδυ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" αποχωρούν δίκαια από το θεσμό, πιθανόν σε ένα τέλος εποχής της "χρυσής γενιάς" τους.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News