Μουντιάλ 2022: Στους "16" η εξαιρετική Αργεντινή και η Πολωνία!

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: Στους "16" η εξαιρετική Αργεντινή και η Πολωνία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή-Αυστραλία και Γαλλία-Πολωνία τα δύο νέα ζευγάρια της επόμενης φάσης

Συναρπαστική ήταν η αποψινή βραδιά, με το φινάλε του 3ου Ομίλου να κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο, αφού όλες οι ομάδες ήταν στο κόπλο της πρόκρισης, με μεγάλες κερδισμένες τελικά την Αργεντινή και την Πολωνία που πήραν τα δύο εισιτήρια πρόκρισης για τους "16".

Μάλιστα, στο παιχνίδι Αργεντινής-Πολωνίας, που ολοκληρώθηκε με 2-0 της εξαιρετικής απόψε παρέας του Μέσι, οι πανηγυρισμοί ήταν... διπλοί, αφού και η Πολωνία πήρε το εισιτήριο πρόκρισης, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με το Μεξικό, που παρότι νίκησε 2-1 την Σαουδική Αραβία, έμεινε εκτός συνέχειας Μουντιάλ.

Έτσι τα Αργεντινή-Αυστραλία και Γαλλία-Πολωνία είναι τα δύο νέα ζευγάρια της επόμενης φάσης

Λίγο πριν το φινάλε των αγώνων… έσπαγαν καρδιές, με την Πολωνία να χάνει 2-0 από την Αργεντινή και το Μεξικό να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0 επί της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό σήμαινε απόλυτη ισοβαθμία Πολωνίας-Μεξικού στην 2η θέση σε όλα τα κριτήρια των γκολ αλλά η Πολωνία είχε πλεονέκτημα στο τελευταίο κριτήριο ισοβαθμίας που είναι το fair play, με τους Πολωνούς να έχουν δύο λιγότερες κίτρινες κάρτες (5 έναντι 7 των Μεξικανών)! Τελικά με το γκολ που πέτυχαν οι Σαουδάραβες και μείωσαν 2-1 το σκορ, επισφραγίστηκε και μέσω της διαφοράς των γκολ η πρόκριση των Πολωνών, με το Μεξικό να μένει έξω!

Πολωνία-Αργεντινή 0-2

Η Αργεντινή έπαιξε ως πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής και φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για πρώτη φορά έπειτα από καιρό και επιβλήθηκε με 2-0 της Πολωνίας χάρη σε γκολ των Αλέξις Μακ Άλιστερ και Χουλιάν Άλβαρες, "κλειδώνοντας" την πρωτιά του 3ου ομίλου της διοργάνωσης. Παρά το χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι που απέκρουσε ο Σέζνι, η "αλμπισελέστε" κέρδισε τον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το Σάββατο στη φάση των 16.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι (72' Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62' Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84' Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46' Σκόρας), Σβιντέρσκι (46' Καμίνσκι), Λεβαντόβσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79' Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84' Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79' Άλβαρες), Ντι Μαρία (59' Παρέδες)

Σ. Αραβία-Μεξικό 1-2

Το Μεξικό επιβλήθηκε 2-1 της Σαουδικής Αραβίας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον 4ο όμιλο όμως δεν ήταν αρκετή για να το στείλει στη φάση των 16, για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη νοκ-άουτ φάση μετά από επτά οκτώ διαδοχικές προκρίσεις. Το Μεξικό προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μαρτίν και Τσάβες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, σφυροκόπησε στη συνέχεια τη Σαουδική Αραβία αλλά δεν βρήκε το τρίτο γκολ της πρόκρισης, με αποτέλεσμα να το δεχτεί στις καθυστερήσεις από τον Αλ Νταουσάρι και να μείνει οριστικά εκτός συνέχειας του Μουντιάλ (2-1).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88' Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37' Σαραχίλι), Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62' Αλομπούντ), Κάνο

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες (88' Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (88' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες) Βέγκα (46' Αντούνα), Μαρτίν (77' Χιμένες)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News